Büyükerşen’e jüri başkanlığı teşekkürü

Milas Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda jüri başkanlığı yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verilen teşekkür plaketi Ruhan Selçuk tarafından takdim edildi.

Büyükerşen’e jüri başkanlığı teşekkürü
02 Ocak 2023 Pazartesi 14:01

Yarışmanın onur konuğu ve jüri üyesi Ruhan Selçuk, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Milas Belediyesi tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda jüri başkanlığını Başkan Yılmaz Büyükerşen’in yapmasının kendileri için çok değerli olduğunu belirten Ruhan Selçuk, “Güzel Milas’ımızda 2011 yılında başlayan Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nda jüri başkanlığı teklifimizi kabul eden, sanatçı kimliğiyle büyük bir değer olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda olan değerli Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ın sizlerin verdiği katkı nedeniyle hazırlanan teşekkür plaketini takdim etmekten onur duyuyorum.” dedi.

Milas Belediyesine düzenlenen yarışma ile Turhan Selçuk’un anısını yaşattıkları için teşekkür eden Başkan Büyükerşen de, emeği geçenlere ve nazik ziyareti nedeniyle Ruhan Selçuk’a teşekkür etti.

Büyükerşen, Turhan Selçuk’un kendisi için farklı bir anlam ifade ettiğini belirterek, “Turhan Selçuk, bu ülkenin en önemli değerlerinden bir tanesi. Benim için kendisi sadece çok değerli bir karikatürist değil, 50 yıl önce tanışma fırsatı bulduğum, yakın arkadaşlarımdan bir tanesiydi. Turhan, grafik sanatını, gözleri, düşünceleri ve elleriyle birleştiren büyük bir sanatçıydı. Bana göre de dünyada alanında en önde gelen sanatçılardan bir tanesiydi.” diye konuştu.

Büyükerşen ve Ruhan Selçuk çeşitli eserleri birlikte incelerken, karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’na bu yıl 59 farklı ülkeden 504 karikatürist, 2159 karikatür ile katıldı. Seçici kurulun 2159 karikatür arasında yaptığı değerlendirme neticesinde birincilik ödülünü İran’dan Esmaeil Babaei, ikincilik ödülünü Hırvatistan’dan Dragutin Kovacevic ve üçüncülük ödülünü de İran’dan Ali Ghanaat kazandı. Eskişehir Özel Ödülü ise Türkiye’den Eda Uzunoğlu’nun oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.