Büyükerşen’den 2 Eylül mesajı: O günler asla unutulmamalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Hem ülkenin hem Eskişehir'in o günlerde büyük acılar çektiğini belirten Büyükerşen, "Bugünlere kolay gelinmedi. Büyük fedakârlıklar yapıldı. Kurtuluşu kutlarken, o günler asla unutulmamalı" dedi.

Büyükerşen’den 2 Eylül mesajı: O günler asla unutulmamalı
01 Eylül 2021 Çarşamba 15:25

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in mesajı şöyle; "Yarın Eskişehir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıl dönümü. Küçük bir Anadolu kasabası olan Eskişehir ve civarı, Kurtuluş Savaşının tüm safhalarına yakından tanık olmuş, büyük acılar çekmiş, büyük fedakarlıklarda bulunmuştu. Bugün içinde yaşıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumuz Eskişehir, işgal güçleri tarafından yağmalanmış, talan edilmişti. Düşman geri çekilirken tüm kasabayı neredeyse yakarak yok etmişti. Ancak Cumhuriyetle birlikte şehir kendi küllerinden yeniden doğmuş, Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat verdiği talimatlarla kurulan sanayi kuruluşları sayesinde ülkenin en önemli şehirlerinden biri olmuştur.

Bir şehrin bugününü anlamak ve geleceğini inşa etmek için geçmişi asla unutmamak gerekir. Bunu unutursak sahip olduğumuz şehrin ve ülkenin kıymetini asla yeterince kavrayamayız.

Eskişehir'in kurtuluşunu bir kez daha kutlarken, Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor,  Eskişehirli hemşerilerimi sevgiyle selamlıyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.