BÜYÜKERŞEN: ÜLKEMİZ İÇİN KARANLIK BİR GÜNE UYANDIK

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, " Bu karar tam anlamıyla yürütmenin yasama fonksiyonunu gasp etmesidir, hukuken kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKERŞEN: ÜLKEMİZ İÇİN KARANLIK BİR GÜNE UYANDIK
20 Mart 2021 Cumartesi 13:34

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiğini bildiren Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili açıklamada bulundu. Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Büyükerşen, “Ülkemiz için karanlık bir güne uyandık! Devleti, kadına şiddeti önlemeye yönelik politika geliştirmekle yükümlü kılan #İstanbulSözleşmesi Cumhurbaşkanı kararnamesi ile feshedildi. Bu karar tam anlamıyla yürütmenin yasama fonksiyonunu gasp etmesidir, hukuken kabul edilemez. Eskişehir’de hizmetlerimiz ile kadınları güçlendirmeye, onlara her anlamda destek olmaya devam edecek, güzel günleri bu topraklara onlarla birlikte getireceğiz” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.