BÜYÜKERŞEN: LÜTFEN GEVŞEMEYELİM…

Yılmaz Hoca Eskişhirlilerin Ramazan Bayramını kutlarken uyarılarda da bulundu: Lütfen gevşemeyelim...

BÜYÜKERŞEN: LÜTFEN GEVŞEMEYELİM…
21 Mayıs 2020 Perşembe 15:51

Büyükerşen mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Sevgili Eskişehirliler;

Önümüzdeki Pazar günü itibariyle Mübarek Ramazan ayını bitirip, 3 günlük bayramı kutlayacağız.

Ramazan ayı boyunca yaptığınız ibadetlerin, yardım ve hayırların kabul edilmesini dilerken, Ramazan bayramının şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ederim.

Sevgili hemşehrilerim, bu vesileyle sizlere düşüncelerimi bir kere aktarmak istiyorum.

Bu yıl Ramazan Bayramını evlerimizde kutlayacağız. Covid-19 salgınının tehlikesini azaltmak amacıyla alınan tedbirler nedeniyle, Arife günü ile birlikte 4 gün tüm ülkede sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ziyaret ederek büyüklerimizin bayramını ellerini öperek kutlamak yerine bu sefer, bir telefon konuşmasıyla bayramlarını kutlayacağız. Küçüklerimiz de bize aynı şeyi yapacak.

Lütfen kurallara harfiyen uyalım.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı rakamlara göre salgın yavaşlama hatta gerileme dönemine girmiş bulunuyor. Bu son derece olumlu gelişme, alınan sıkı tedbirler kadar sizlerin bu tedbirlere uymanız sayesinde ortaya çıkmıştır. Bu gelişmenin seyrine göre, eski gündelik hayatımıza dönme konusunda “normalleşmeye yönelik” yeni düzenlemeler hayata geçirilmeye başlanacak.

Ancak kesinlikle unutmamalıyız ki, bu bizim kurallara ne kadar uyup uymadığımıza bağlı olacak. Covid-19 virüsünün etkisinin giderek azalmaya başlaması, tehlikenin tamamen geçtiği anlamına gelmiyor. Alınan tedbir kararlarına uymaz isek, yeniden en başa dönebilir, aynı sıkıntılarına yeni baştan yaşayabilir ve hatta bugünkülere oranla daha sert önlemler ve kısıtlamalarla karşı karşıya kalabiliriz.

Hastalarımız hızla iyileşiyor. Virüs bulaşan kişi sayısı giderek azalıyor. Vefat sayımız düşüyor. Bu çok önemli kazanımları kaybetmemek için kurallara harfiyen uymaya devam etmeliyiz. Lütfen gevşemeyelim. Maske takmaya devam etmeliyiz. Sosyal mesafe kuralına uymaya devam etmeli, kalabalık ortamlarda uzun süre kalmamalıyız.

Sevgili Eskişehirliler;

Bu sıkıntılı süreçte, devletin yetkili kurum ve kuruluşların ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına sağladığınız kolaylık ve anlayış için, kurallara uyan, hem maddi hem manevi açıdan desteklerini esirgemeyen tüm hemşerilerime tek tek teşekkür ediyorum.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, bu sıkıntılı süreci en az hasar ve sıkıntıyla atlatabilmek için elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü tehlike tam olarak geçmiş değil.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.