Büyükerşen: Köy Enstitüleri’nin tüm aydın kadrolarını saygıyla anıyorum

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 83. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bugün eğitimde yaşadığımız büyük sorunların çözülmesinin yollarından biri ve bence en önemlisi; köy enstitüleri modelini günümüz şartlarına uyarlayarak tekrar hayata geçirmektir” dedi.

Büyükerşen: Köy Enstitüleri’nin tüm aydın kadrolarını saygıyla anıyorum
17 Nisan 2023 Pazartesi 12:01

Büyükerşen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bugün eğitimde yaşadığımız büyük sorunların çözülmesinin yollarından biri ve bence en önemlisi; köy enstitüleri modelini günümüz şartlarına uyarlayarak tekrar hayata geçirmektir. Yokluk içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o dönem köy enstitüleri ile imkanı olmayan binlerce gencini bugünlere ışık tutan değerler haline nasıl getirdiyse, Cumhuriyetimizin 100. yılında da bunu yapabilecek güçteyiz.

Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 83. yılında başta bu eğitim devrimine fikirleriyle öncülük eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, dönemin Başbakanı İsmet İnönü ile Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’i ve Köy Enstitüleri’nin tüm aydın kadrolarını saygıyla anıyorum.

Bu vesileyle genç fikirlere güzel bir kitap önerisinde bulunmak istiyorum: Çifteler Köy Enstitüsü’nün değerlerinden, ömrünü eğitime adamış, hemşehrimiz, kıymetli dostum İlyas Küçükcan'ın Türkiye'de ilk kurulan 2 enstitüden biri olan Çifteler Köy Enstitüsünü kaleme aldığı ‘Öncesi ve Sonrasıyla Çifteler Köy Enstitüsü’ kitabını mutlaka kütüphanenizde bulundurun.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.