Büyükerşen: Kendimi halen öğretmen gibi hissediyorum

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 78. Yılını kutlandı.

Büyükerşen: Kendimi halen öğretmen gibi hissediyorum
18 Nisan 2018 Çarşamba 13:06

Köy Enstitülerinin kuruluşunun 78. Yılını kutlamak için Eğit-Der, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğitim-Sen ve Eğitim İş Sen bir araya geldi. Düzenlenen gecede eğitime katkılarından dolayı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e plaket verildi.

Eğit-Der Eskişehir Şube Başkanı Emin Dağlı tarafından verilen ödülünü alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bizler Mustafa Kemal’in eğitim ordusunun askerleriyiz. Belki okullardaki öğretmenlik göreviniz yaşınız sebebiyle sona erdi, ama aslında milleti eğitme konusundaki göreviniz ömrünüzün sonuna kadar devam edecek. Yıllarca öğretmenlik yaparak yoruldunuz. Emeklilik hakkınız, ama dinlenmek size yakışmaz. Oturduğunuz mahallede, sorumlu olduğunuz bölgelerde, kırsalda, eğitim için çalışmak zorundayız. 15 sene sonra köylerde kimse kalmayacak. Köylerin yaş ortalaması 65, gençler ise şehirde işsiz. Eskiden köylerde en az bir köy öğretmeni bulunurdu. Artık o köy okullarının camı, çerçevesi yok. O zamanlar binlerce köy okuluna öğretmen ancak yetiyordu. Şimdi binlerce öğretmen üniversiteden mezun oluyor, yıllarca atanmak için sıra bekliyorlar. Şimdi köylerdeki çocuklar taşımalı eğitim ile karanlıkta, karda, kışta okula gitmeye çalışıyorlar. Görevlerimizi yerine getirmezsek, bu vatan için ölenlerin ruhları yakamıza yapışır. Ben hâlâ öğretmen hissediyorum kendimi ve hâlâ daha öğretmeye çalışıyorum. Ne olur sizler de birikimlerinizden bu memleketi yararlandırın. Bana bu ödülü layık gören tüm eğitimcilere teşekkür ederim” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.