Büyükerşen Karaoğlan’ı anlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ölümünün 17. yılında Bülent Ecevit’i yaptığı etkinlikle andı. Yapılan etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı.

Büyükerşen Karaoğlan’ı anlattı
17 Kasım 2023 Cuma 16:09

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) üçüncü Genel Başkanı Bülent Ecevit’in 17. ölüm yıldönümü anısına düzenlenen “Anılarda Bülent Ecevit” söyleşisi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapıldı. Ümit Tunçağ’ın sunuculuğunu yaptığı, eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın moderatörlük görevini üstlendiği söyleşiye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın konuşmacı olarak katıldı. Gazeteci, yazar, şair ve çevirmen olan merhum Bülent Ecevit için düzenlenen program kendi sesinden bir şiirin dinletilmesiyle başladı.

Etkinlikteki açılış konuşmasını ev sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Sözlerine “Türkiye siyasetinin en değerli isimlerinden biri olan geçmiş Genel Başkanımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” diye başlayan Başkan Tunç Soyer, Ecevit’in icraatlarının arkasında aynı zamanda bir fikir insanı olmasının yattığını belirtti. 

Ecevit ile nasıl tanıştığını anlatarak sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise kendisinin yürüttüğü siyasi yol haritası ile ilgili İzmirliler ile düşüncelerini paylaştı. Başkan Büyükerşen “Türk siyasetinin en dürüst, en ahlaklı liderlerinden birisiydi. Nezaketi, samimiyeti ve liderliği ile hepimize yol göstermiştir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.