Büyükerşen: Gerekirse bu aziz millet kendi evlerini depremzedelere açar

Üniversitelerin kapatılması ve KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesinin doğru olmadığını belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof Dr Yılmaz Büyükerşen, “Bu aziz millet 10 kente bakacak, gerekirse kendi kapılarını depremzedelere açacak kadar büyüktür” diyerek hükümeti aldığı karardan ivedilikle vazgeçmeye çağırdı.

Büyükerşen: Gerekirse bu aziz millet kendi evlerini depremzedelere açar
13 Şubat 2023 Pazartesi 03:08

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda on binlerce insan evinden barkından oldu. İktidar da çareyi depremzedeleri öğrenci yurtlarına yerleştirmekte buldu. Bu nedenle tüm Türkiye’de üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesine karar verildi. Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) 9 Şubat’ta depremlerden dolayı üniversitelerin bahar döneminin ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini duyurmuştu. Alınan karara tepki gösteren Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Depremzedelerin konaklaması için akla ilk öğrenci yurtlarının gelmesinden ve buna bağlı olarak üniversitelerin tatil edilmesinden bir eğitimci olarak büyük üzüntü duyuyorum. Bu aziz millet 10 kente bakacak, gerekirse kendi kapılarını depremzedelere açacak kadar büyüktür.

Yaşadıklarımızın temelinde eğitimsizlik ve bilime karşı yanlışı seçmek olduğu açıkken, böylesine yanlış bir karardan ivedilikle dönülmeli ve öğrenciler okullarına devam etmelidir. Nitelikli ve sürdürülebilir eğitim bu ülkenin temel taşı olmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.