Büyükerşen: Eskişehir’i engelsiz bir şehir yapmaya devam edeceğiz

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle engelli vatandaşları ve yakınlarını düzenlediği yemek ile bir araya getirdi. 1200 engelli ve yakının katıldığı organizasyonda film, dans ve ritim gösterilerinin yanı sıra engelli bireyler canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Büyükerşen: Eskişehir’i engelsiz bir şehir yapmaya devam edeceğiz
02 Aralık 2019 Pazartesi 15:50

Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli ve yakınları için yemek düzenledi. Düzenlenen anlamlı yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, belediye bürokratları ve Eskişehir’de hizmet veren engelli dernekleri ile yaklaşık 1200 vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Büyükerşen, engelsiz şehir mottosu ile engellilere yönelik hizmetlerin devam edeceğini belirtti. Büyükerşen “Eskişehir’i engelsiz bir şehir yapma gayretimiz sizlerin verdiği cesaretle devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya ve onları her alanda erişilebilirliğin mümkün olduğu engelsiz bir şehirde mutlu bireyler olarak yaşamalarına imkan sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda en büyük desteği engelli bireylerimizin ailelerinden ve ilgili derneklerden görüyoruz. Onlarla iş birliği içerisinde güzel işlere imza attığımıza inanıyorum. Bundan sonra da imkanlar ölçüsünde sizlere yönelik projelerimiz devam edecek. Ben ve tüm belediye personelimiz her zaman engelli yurttaşlarımızın yanındayız!” dedi.

Konuşma sonrası Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi’nden hizmet alan özel bireyler ritim gösterisi gerçekleştirdiler. Atölyelerde ürettikleri eserleri sergi haline getiren özel bireyler, Eskişehir’in sevilen sanatçısı Mesut Girgin’in şarkılarıyla gün boyunca gönüllerince eğlendiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.