Büyükerşen: Eskişehir'de olası tartışmaların önüne geçti

Genel seçimler sonrasında tüm enerjisini kendi iç meselelerine aktaran CHP’de tartışmalar büyürken Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de CHP’yi bu tartışmalardan uzak tuttu. Genel seçimler sonrasında herkes suçlu ararken Büyükerşen, alana çıktı. Dış ilçe ziyaretlerini tamamlayan Büyükerşen, Eskişehir İl Kongresinde de CHP içinde yaşanan kutuplaşmanın büyümesini engelledi.

Büyükerşen: Eskişehir'de olası tartışmaların önüne geçti
02 Kasım 2023 Perşembe 13:13

Genel seçimler sonrasında CHP içinde yaşanan fırtınalar Eskişehir’de de hissedildi. Yaşanan yenilginin yarattığı şok etkisi CHP’yi ve CHP’lileri iç tartışmalara çekerken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, genel seçim sonrasında yaşanan şok etkisinden ilk çıkan isim oldu. Seçim sonrasında Kazım Kurt’un Kılıçdaroğlu’nun devam etmesi halinde Eskişehir’de işlerin zora gireceğini söylemesi üzerine adaylık açıklamasında bulunarak böyle bir tehlikenin olmadığını belirtmesi ve ardından alana çıkması CHP içinde yaşanan tartışmaların önüne geçti.

Biriz beraberiz

Herkes seçim yenilgisini tartışırken, Yılmaz Büyükerşen ilçelerdeki CHP’li mevkidaşlarını toplayarak CHP’li belediyelere ziyaretler düzenledi. Bu ziyaretler CHP içinde yaşanan tartışmaların Eskişehir’e çok fazla yansımamasını sağlarken, gezilerden verilen pozlarda kamuoyuna biriz beraberiz mesajını veriyordu.

Yılmaz Hoca kavganın neresinde?

Seçim sonrasında CHP içinde başlayan değişim tartışmalarına doğrudan müdahil olmayan Büyükerşen, yaşanan kayıptan sadece bir kişinin mesul tutulmasının akli ve ahlaki olmadığını belirterek, Kılıçdaroğlu’nun devam etmesi gerektiğini belirtti ve bir daha bu tartışmaların içine girmeyerek, CHP içinde yaşanan tartışmalara hem kendisini, hem de Eskişehir’i sokmamayı başardı. CHP il kongresinde değişim isteyen Kazım Kurt ve yaşanan tartışmalara karışmak istemeyen bir diğer isim olan Ahmet Ataç’ın ortak aday ile çıkması yönünde ısrarlı olan Büyükerşen, bu isteğine Odunpazarı Belediye Başkanı  Kazım Kurt’u ikna edemese de, Talat Yalaz’a destek vererek CHP içinde tartışmaların büyümesin önüne geçen bir diğer hamleyi yaptı. Talat Yalaz’ın il başkanlığı koltuğuna oturması sonrasında yeniden başlattığı Pazar toplantıları CHP için de olumlu hava estirirken, her iki tarafa da gösterdiği olumlu yaklaşım ile kısa sürede Eskişehir’de CHP’nin yeniden toparlanmasını sağladı.

Gözler Büyükerşen’de…

 Büyükerşen, şimdilik CHP’nin dalgalı sularından Eskişehir’i korumayı başardı. Fakat, Yılmaz Büyükerşen henüz adaylığı ile ilgili kararını vermiş değil. Aday olmaması durumunda Eskişehir genel merkezden bağımsız bambaşka bir krize yelken açabilir. Çünkü, hem Odunpazarı, hem de Tepebaşı Belediye başkanları arasında yaşanacak kavga Eskişehir’de CHP açısından ciddi dalgalanmaları beraberinde getirebilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.