Büyükerşen, enflasyon ve kurdaki artışlara dikkat çekti: “Dörtnala giden bir hayat pahalılığı var”

Yeni yatırımlar için Büyükşehir Meclisi’nden borçlanma yetkisi isteyen Büyükerşen, AK Partililerin eleştirilerine, kur ve enflasyondaki artışları işaret ederek yanıt verdi. Büyükerşen “Dünyanın her ülkesinde enflasyon var ama bizdeki gibi bir çöküş yok. Dörtnala giden bir hayat pahalılığı var” dedi.

Büyükerşen, enflasyon ve kurdaki artışlara dikkat çekti: “Dörtnala giden bir hayat pahalılığı var”
15 Haziran 2022 Çarşamba 20:01

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleşti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin yurt içi bankalardan kredi ve teminat mektubu kullanması konusunda belediye başkanına yetki verilmesi ile ilgili konuşan AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş, maddeye ret oyu verme gerekçelerini açıkladı. Durmuş, “Harcamaların ne miktarda, nerelere harcanacağı konusunda ikna olamadığımız için komisyon raporuna ret oyu vereceğiz” dedi. CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Arslan, yapılacak borçlanmanın yasal bir borçlanma olduğunu söyleyerek, “130 milyon liralık borçlanmasında yasal olarak hiçbir sıkıntımız yok. Şunu düşünmeliyiz: Ne olmuştur da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi borçlanmaya gitmiştir? Ülkemizin içindeki ekonomik sıkıntılar ortadadır. Enerji ve akaryakıt zamları ortadadır. Bunlar borçlanmanın temel sebepleridir. Biz sadece sonuçları tartışıyoruz. Sonuçları yaratan nedenleri tartışmalıyız” ifadelerini kullandı.

AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan da belediyenin ekonomik sıkıntılardan etkilendiğini fakat bir o kadar da gelirlerinin arttığını belirtti.

“DÖVİZ ALDI BAŞINI GİTTİ”

AK Partili Özcan’a yanıt veren Başkan Büyükerşen, “Gelirlerde artış var ama derde devam olmuyor. Eğer bu krediyi kullanırsanız hizmetler bir süre daha yükselecek. Hali hazırdaki rakamlar bile yetmiyor. Bugünden itibaren artışlar devam edecek. Böyle bir haklı talebe karşı inanıyorum ki AKP grubu da Eskişehir Belediyesi’nin hizmetini kesmemek için evet diyecektir. Gelirlerdeki artış derde deva değil. Pandemi döneminde gelirlerimiz de azaldı. Birçok yerde kiraları almadık. Döviz aldı başını gitti. Vatandaşın mutfağındaki yangına, şehirlerdeki yangına biraz su serpebilmek için borçlanma talebinde bulunduk. Siyasi amaç gütmüyorsanız evet oyu verirsiniz. Ben de mutlu olurum. Bu borca hayır derseniz vatandaşa az hizmet götürülmesine evet demiş olacaksınız. Dünyanın her ülkesinde enflasyon var ama bizdeki gibi bir çöküş yok” şeklinde konuştu.  “Dört nala giden bir enflasyon var” diyen Büyükerşen, şunları söyledi: “Alacağımız kredinin kullanılmasında Euro’nun, doların ne kadar olduğunu biliyor musunuz? İdare elindeki paraya bakacak hangisine harcayayım diye düşünüp ona göre belirlenecek. Maliyetler belli mi? Maliyet diye bir şey kalmadı. Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız o parayla. Dört nala giden bir enflasyon var. Dört nala giden bir kur var. Dört nala giden bir hayat pahalılığı var.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.