BÜYÜKERŞEN: EMEK EN YÜCE DEĞER

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

BÜYÜKERŞEN: EMEK EN YÜCE DEĞER
30 Nisan 2019 Salı 18:25

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 
Başkan Büyükerşen hükümetin kıdem tazminatıyla ilgili olarak yaptığı düzenlemenin kabul edilebilir olmadığını aktararak, “1 Mayıs, ne yazık ki emekçilerin gerek çalışma koşulları, gerek çalışırken ve emekli olduktan sonraki sosyal hak ve kazanımlarının olması gerekenin çok altında bulunması nedeniyle, kutlamadan ziyade hak arayışlarını dillendirdikleri bir gün haline gelmiştir.  Ülkemiz ne yazık ki son yılların en yüksek işsizlik oranıyla karşı karşıyadır. İktidarın son dönemde gündeme getirme denemeleri yaptığı “kıdem tazminatı” ile ilgili yeni düzenleme yapma niyeti ise, işçilerimizin kazanılmış haklarının gasp edilmesi anlamına gelmektedir. Bu nedenle, işçi ve emekçilerimizin hak mücadeleleri, her türlü siyasi mülahazanın, değerlendirmenin ve tarafgirliğin üzerindedir. Siyaset ve ideolojiyle gölgelenen ve dolayısıyla bölünen ve parçalanan emek mücadelesinin sonuç vermesi düşünülemez. Siyasi görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun, işçi ve emekçilerin ortak bir amaçta uzlaşması ve birlikte mücadele etmeleri kaçınılmazdır. Emeğin en büyük yüce olduğu asla unutulmamalıdır. 1 Mayıs’ta meydanlardan yükselen sesin, ülkemizde tüm çalışanlara daha iyi çalışma koşullarının sağlanacağı, taşeron sisteminin tamamen ortadan kaldırılacağı, herkesin insan onuruna yaraşır bir şekilde çalışarak emeğinin karşılığını alacağı, iş kazalarının yaşanmayacağı bir dönemin başlamasına vesile olması en büyük dileğimdir.
Bu düşüncelerle, şehrimizdeki ve ülkemizdeki tüm işçi ve emekçilerin bu onurlu mücadelelerini gönülden desteklediğimi ifade etmek isterim” dedi. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.