BÜYÜKERŞEN'DEN 23 NİSAN MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 23 Nisan dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

BÜYÜKERŞEN'DEN 23 NİSAN MESAJI
21 Nisan 2020 Salı 16:47

Ülkemizin ve devletimizin, en önemli ve en güçlü Anayasal Kurumu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’ncü kuruluş yıldönümüne erişmiş bulunuyoruz.
Kutlu olsun! 
Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği, “Ulusal egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünün duvarında halen yazılı olduğu şanlı Meclisimize ne mutlu ki, 100 yıldır mevcudiyetini ve kudretini koruyor. Mustafa Kemal’in çağrısıyla 23 Nisan 1920’de Ankara’da bir araya gelen ülkenin ve halkın temsilcileri bir taraftan, başlayan Bağımsızlık Savaşımızın meşruiyetini ilan ederken, diğer taraftan, Türk Milletinin asla esaret altında yaşamayacağını, esaret altında var olmaktansa, yok olmayı tercih edeceğini tüm dünyaya haykırıyordu.

23 Nisan, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanıyla taçlanacak o büyük mücadelenin en önemli dönemeçlerinden biridir.

Ne mutlu ki bizlere;

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve kutsal şehitlerimizin bizlere emaneti olan Cumhuriyet hala dimdik ayakta!

Hasımlarımız ve düşmanlarımız her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Önemli olan onların ne yaptıkları değil, bizim devletimize ve Cumhuriyetimize ne ölçüde sahip çıktığımızdır.

Tarih şahittir ki,

Türk Milleti,

Hiçbir zaman esareti ve işgali kabul etmemiştir ve etmeyecektir.

Sevgili Eskişehirli hemşehrilerim…

Ne yazık ki bu büyük bayramı evlerimizde kutlayacağız. El ele, kol kola törenlerle kutlayamıyor olmaktan inanın son derece müteessirim.

Ama olsun, bizim yüreklerimizde vatan sevgisi, aklımızda, vicdanımızda Atatürk sevdası oldukça, hiç bir güç bizi birbirimizden ayıramayacaktır. Zamanında yedi düvelin yapamadığı bir şeyi, bir virüsün yapmasına izin vermeyeceğiz.

Evlerimizin pencerelerinden, balkonlarından, sosyal paylaşım sitelerinden hep birlikte haykıracağız…

“23 Nisan Kutlu Olsun…”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.