Büyükerşen: Cumhuriyet aşığı Eskişehir var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır”

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Etkinlikleri’nin finali muhteşem bir Cumhuriyet Konseri ile gerçekleştirildi. Büyük Park girişindeki meydanda gerçekleştirilen konserde Türk Müziğinin sevilen sanatçısı Funda Arar on binlerce cumhuriyet sevdalısı ile bir araya geldi.

Büyükerşen: Cumhuriyet aşığı Eskişehir var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır”
30 Ekim 2018 Salı 13:42

Konserde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Cumhuriyet aşığı Eskişehir halkı var oldukça cumhuriyetin ilelebet payidar kalacağına vurgu yaptı. Başkan Büyükerşen ayrıca konserin düzenlediği meydanın ismini vatandaşlara sordu ve ‘Cumhuriyet’ cevabını alması üzerine meydanın adının Cumhuriyet Meydanı olduğunu ilan etti.

Fener Alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlayan ve büyük bir katılım ile gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Konseri ile sona erdi. Soğuk havaya rağmen Büyük Park girişindeki meydanı hınca hınç dolduran Cumhuriyet Sevdalıları, Funda Arar’ın muhteşem performansı ile unutulmaz bir gece yaşadı. Konser ortasında gerçekleştirilen gösteri ile coşkunun daha da arttığı gecede konuşan Başkan Büyükerşen “Atatürkçü hemşehrilerim, Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümü hepimize kutlu olsun! Sizleri böyle gördükçe Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin çok parlak olduğuna bir kere daha inanıyorum. Öyle bir gelecek ki Atatürk’ün yolunda, onun devrimlerinin ışığında, laik, demokrasinin hakim olduğu, parlamenter sistemin işlediği güzel günler bizleri bekliyor.” dedi.

Konserin düzenlediği alana Kent Meydanı ismini verdiklerini ancak bu meydanın adını Eskişehir halkının belirlemesi gerektiğini belirten Büyükerşen, meydanı dolduranlardan ‘Cumhuriyet’ cevabını alması üzerine meydanın Cumhuriyet Meydanı olarak adlandırılacağını ifade etti. Büyükerşen “Son yıllarda kutladığımız en coşkulu Cumhuriyet Bayramlarından biri olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki Atatürk’ün yolundan giden Cumhuriyet aşığı Eskişehir var oldukça Cumhuriyetimiz ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.