BÜYÜKERŞEN: BU ZORLU SÜRECİ DAYANIŞMA İÇİNDE ATLATACAĞIZ

Caddelerde, toplu taşımada ve marketlerdeki yoğunluğun tam anlamıyla azaltılmadığını belirten Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da şehre bir kez daha evde kal çağrısı yaptı.

BÜYÜKERŞEN: BU ZORLU SÜRECİ DAYANIŞMA İÇİNDE ATLATACAĞIZ
16 Nisan 2020 Perşembe 22:05

Büyükerşen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Kıymetli Eskişehirliler, duyarlı hemşehrilerim; salgına yakalananların sayısı her geçen gün artıyor. Yasaklara, cezalara ve caydırıcı kararlara rağmen ne yazık ki caddelerde, toplu taşımada ve marketlerdeki yoğunluğu tam anlamıyla azaltabilmiş değiliz.

Tüm uyarılara rağmen zorunda olmadığı halde durumun ciddiyetini kavrayamayan yurttaşlarımızdan bir kez daha evde kalmalarını rica ediyorum. Bunu bizler istiyoruz diye değil, sevdiklerinizi ve sağlığınızı düşünerek lütfen ‘ama’sız bir şekilde uygulayın.

17 Nisan gecesi saat 24.00 itibariyle 2 günlük bir sokağa çıkma yasağı kararını daha uygulayacağız. Kararın erken açıklanması sebebiyle hem bizler hem de sizler bu hafta sonunu daha koordineli bir şekilde atlatacağız.

Geçen haftaki sağlıksız görüntülerin oluşmaması için alışverişlerinizi son dakikaya bırakmadan, sosyal mesafeye dikkat ederek, en önemlisi de israftan kaçınarak yapmanız gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

‪Sizler gibi bizler de bu sürece daha koordine bir şekilde hazırlanıyoruz. ALO 153 Kriz Masamız sizler için görev başında olmaya devam edecek. Kalabak Su araçlarımızın yanı sıra saha ekiplerimiz de temel ihtiyaçlarınızın giderilmesi konusunda ALO 153 ile birlikte çalışacak.

Şebeke suyu ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamanız için ESKİ ekiplerimiz görev başında olacak. Arıza, kesinti gibi durumlarda ALO 185 üzerinden kendilerine 24 saat ulaşabileceksiniz.

Sizlerin ilgisinden mahrum kalacak sokak hayvanları için ekiplerimiz Kent Konseyi gönüllülerimiz ile birlikte 2 gün boyunca görev alacaklar. Siz evde kalın, onlar bize emanet! 

Unutmayınız ki krizi fırsata çevirmek sizin elinizde. Bol bol kitap okuyarak, dizi-film-belgesel izleyerek, hobileriniz ile uğraşarak, en önemlisi de evde aileniz ile kaliteli vakit geçirerek bu iki günü değerlendirebilirsiniz.

Bunların yanı sıra @eskisehirbb Youtube kanalımız üzerinden Şehir Tiyatrolarımızın oyunlarına ve Senfoni Orkestramızın konserlerine konuk olabilirsiniz. Ayrıca spor eğitmenlerimizin videoları ile ailecek sabah sporu aktivitesi gerçekleştirebilirsiniz.

Motorları maviliklere süreceğimiz, güzel günler göreceğimiz yarınlara, bu zorlu süreci dayanışma içinde atlatarak ulaşacağız. Lütfen bu süreçte bilime inanarak, kişisel sorumluluklarımızı yerine getirelim!

Sizleri çok seviyorum!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.