Büyükerşen: Bu siyasi bir istismardır

Hal Camii'nin yıkılacağına yönelik iddialara Büyükşehir meclisinde yanıt veren Büyükerşen, “Bu mesele siyasi bir istismar meselesidir” dedi. Büyükerşen, buradan siyasi ekmek çıkarmaya çalışanlar olduğunu belirterek “buradan size ekmek yok” diye konuştu. AK Parti iktidarının cami yerlerini satarak yıkımına müsaade ettiğini hatırlatan Büyükerşen, mecliste Erdoğan’ın 2013 yılında sarf ettiği “Yol için gerekirse cami yıkarız” sözlerini hatırlattı.

Büyükerşen: Bu siyasi bir istismardır
09 Aralık 2022 Cuma 19:46

Hal Camii yıkılacağına yönelik iddialara Büyükşehir meclisinde yanıt veren Büyükerşen, “Bu mesele siyasi bir istismar meselesidir” dedi. Büyükerşen, buradan siyasi ekmek çıkarmaya çalışanlar olduğunu belirterek “buradan size ekmek yok” dedi. AK parti iktidarınnın cami yerlerini satarak yıkımına müsaade ettiğini hatırlatan Büyükerşen, mecliste Erdoğan’ın 2013 yılında “Yol için gerekirse cami yıkarız” sözlerini hatırlattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında Hal Camii’nin yıkılacağına ilişkin çıkan haberler hakkında konuşan Yılmaz Büyükerşen, “Siyasi bir mesele yapıp, buradan siyasi bir ekmek çıkarmak istiyorlar. Size ekmek yok bu konuda. Bu siyasi bir oyundur. Siyasi bir kumpastır” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Meclis toplantısında Tepebaşı ilçesi Eski Bağlar Mahallesi’nde bulunan Hal Camii’nin yıkılacağı iddiaları gündeme geldi. CHP’li Meclis Üyeleri, Hal Camii’nin yıkımının söz konusu olmadığını belirtti. Hal Camii ile ilgili bilgiler veren Başkan Büyükerşen, “Hal Camii’nin 240 metre taban alanı. 115 metrekaresi yola, 125 metrekaresi de konut alanına isabet etmektedir. Yeni planlanan cami 1452 metrekarelik alana daha büyük şekilde yapılacaktır” diye konuştu.

YIKIM SÖZ KONUSU OLMAMIŞTIR

“Her zaman olduğu gibi burada bir mesele haline getirilmek isteniyor” diyen Başkan Büyükerşen, “Bu belediye meclisinde ne meclis üyelerimiz ne bürokratlarımız tarafından yıkım söz konusu olmamıştır. Sahiplerine daha büyük cami yapmayı teklif etmişiz. Büyük bir cami yaparsanız belediyenin bileceği bir iştir dediler. Plancılar yola çıkan bir caminin oradaki yol sıhhatini bozduğu için revizyonda şehircilik ve imar konularında eğitim görmüş insanlar ilerde yine sıkıntı olmasın diye bir plan olsun ve olması gereken de buranın konut ve ticaret alanıdır demişlerdir. Cami yerinde duruyor” şeklinde konuştu.

SİZE EKMEK YOK BU KONUDA

Milletvekili olmak isteyen bir kişinin Hal Camii üzerinden siyasi beklenti içinde girdiğini kaydeden Başkan Büyükerşen, “Milletvekili olmak isteyen bir zatı muhterem siyaset yapmayı bilmediği için bunu orta yere atmakta fayda görmüştür. Kendi partizanlarını da toplayarak orada kalabalık bir şov yapmıştır. Oradaki insanların o camiye sığma ihtimali bile yok. Siyasi bir mesele yapıp, buradan siyasi bir ekmek çıkarmak istiyorlar. Size ekmek yok bu konuda. Buradan ekmek çıkaramazsınız. Caminin bir estetiği olur, güzelliği olur. Merak edenler bizim Asri Mezarlığa yaptığımız camiyi gidip görebilirler” ifadelerini kullandı.

ALLAH ZİHİNLERİNİ AÇSIN

AK Parti’nin iktidarı döneminde sattığı ve yıkılmasına müsaade ettiği camilerin listesini okuyan Başkan Büyükerşen, Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013’teki “Yol için gerekirse cami yıkarız” cümlesini hatırlattı. Milletvekili olmak isteyen bir zatı muhterem Ankara’ya gittiğinde milletvekillerimiz çalışmıyor. Neden çalışmıyor? Büyükerşen kaç yıldır orada belediye başkanı. Bir tek ben mücadele ediyorum onunla deyince. Devam et o zaman diyorlar. Böylelikle milletvekili olacağını düşünüyor. Hastanelerde, trafik kazalarında tazminat için komisyoncu çalıştıranlar, emlak alım satımlarında komisyonculuk yapan siyasiler bununla yetinmiyor olacaklar ki milletvekilliğine niyetliler. Ne diyeyim? Allah akıl fikir versin. Allah zihinlerini açsın diyorum. Bu siyasi bir oyundur. Siyasi bir kumpastır. Ama komik olunmaktadır.  Belediye meclisini de bu komikliklerle meşgul etmeyelim. Seçim arifesinde kurulan hayali kumpaslar bunlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal can - 1 yıl önce
Cami yapılması için belediyeye yardım yapabilirsiniz.asri mezarlıktaki camiyi Büyükerşen yaptirtirtiyo bu kadar gürültü çıkaranlar yardım yapsınlar da görelim duyalım.
Avatar
Antin kuntin - 1 yıl önce
Mezarlıkta cami cemaat buluşması :)