Buradan bir hat olmadı

Yıllarca yapılan tartışmaların ardından yer altına alınan demir yolunun üst kısmına yapılan düzenleme tekrar gündemde. Daha önce camlarla düzenlenen alan silbaştan yeniden yapılıyor. Hükümetin ekonomi programı göz önüne alındığında yap boz tahtası haline gelen Hatboyu yine tartışmaların odak noktası haline gelecek.

Buradan bir hat olmadı
15 Ekim 2018 Pazartesi 12:53

Yıllardan sonra yeniden

Demir yolunun yer altına alınma projesi Eskişehir gündemini yıllarca meşgul etti. Proje 2014 Ekim’in de ihaleye çıktı. Ancak uzun süre tamamlanamadı ve projenin tamamlanmaması sık sık eleştiri konusu oldu.  O dönem için 10 milyon liralık bir bedel ile hayata geçirilen proje çöp sorunu ile de gündeme geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e yapılan saldırının da mahali olan alan bir kez daha gündemde. Bu kez daha önce camlardan oluşan zemin kaldırılıyor. Yaklaşık olarak 2.5 yıl gibi kısa bir süre vatandaşa hizmet eden hatboyunun yeni halinin nasıl olacağı merak konusu.

Tartışmalar

Hatboyu projesinin açıklanması ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen buranın bir bulvar olması yönünde görüş bildirmiş, ancak Büyükerşen’in bu görüşü hükümet kanadından olumlu yanıt bulmamıştı.  Yılmaz Büyükerşen o dönem yaptığı basın toplantısında  Hatboyu projesinin 10 yıllık süreç içinde çok kez değiştiğine dikkat çekerek, şunları söylemişti: “Hatta AK Parti Eskişehir eski Milletvekili Murat Mercan bir toplantısında. oradaki alanın bulvar yapılacağını, hatta bu bulvarın Eskişehir’in trafik sorunun çözümünde yardımcı olacağını söylemişti.  Devlet Demir Yolları bu şekilde işe başladı. TCDD işe başladıktan sonra projede büyük değişiklik yaptı. Tren Çamlıca’dan yer üstüne çıkacakken, Bağlar Geçidinden çıktı. Bunun sebebini ise tren garının yerinde kalacağını gösterdiler” 


Etiketler; #hatboyu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.