BU ZULME SON VERİN!

KESK Şubeler Platformu, ihraçlar ve OHAL komisyonu konusunda basın açıklaması yapıldı.Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda KESK Şubeler Platformu adına konuşan Pelin Yalçınoğlu, OHAL KHK’larının yaşamın her alanına müdahale ettiğini söyledi.

BU ZULME SON VERİN!
20 Temmuz 2020 Pazartesi 15:16

Kamunun tek parti devletine ve piyasacı anlayışa uygun hale getirilmesi, kadrolaşmanın tamamlanması, iş güvencesinin tümüyle ortadan kaldırılması, fişlemenin yasal hale getirilmesi gibi yıllardır emek ve demokrasi güçlerinin mücadelesi nedeniyle yapamadıkları ya da tamamlayamadıkları hedeflerini hayata geçirmek istediklerini iddia eden Yalçınooğlu, “OHAL KHK’leri ile resmi açıklamalara göre 126 bini aşkın kişi fişleme, müdür, kurum kanaati, sosyal medya paylaşımları, sosyal çevre soruşturması, sendika üyeliği, banka hesabı vb. gibi normal koşullarda asla suç olmayan gerekçelerle kamudan ihraç edilmiş, hukukun temel ilkeleri ayaklar altına almıştır. KHK’lar ile gerçekleştirilen ihraç işlemiyle aynı zamanda anayasa ile güvence altına alınan başta çalışma hakkı olmak üzere temel haklar yok sayılmıştır” ifadelerini kullandı.

Özellikle barış akademisyenleri gibi mahkemeler tarafından beraat alan, hakkında soruşturma- kovuşturma açılmamış binlerce KESK’linin dosyaları hakkındaki kararların bekletildiğini kaydeden Yalçınoğlu, “Oysa komisyon kararlarında da sabit olduğu üzere KESK’lilerin ihraçlarının ana nedeni anayasa ve uluslar arası sözleşmelerle güvence altına alınan sendikal eylem ve etkinliklere katılmalarıdır. Demokrasinin işlediği bir yerde temel hak ve özgürlüklerin kullanımı bırakın ihraç edilme gerekçesi olmayı, soruşturma konusu ile olamaz” diye konuştu.

Bu zulme son verilmesi gerektiğini de vurgulayan Yalçınoğlu, ihraç edilen bütün kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.