Bu saatten sonra kimse "büyükşehir adayı olmaz" diyemez

Nebi Hatipoğlu, seçimden önce kendisine yöneltilen “AK Parti’ye geçer misiniz” sorusuna “Tabi ki geçmem. Ne işim var” diyerek cevap vermişti. 14 Mayıs 2023 seçiminde İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’na 4 Mayıs’ta ES TV’de katıldığı programda “Seçim sonunda AK Parti iktidarda olursa AK Parti’ye geçer misiniz” diye sorulmuştu. Hatipoğlu “Tabi ki geçmem. Ne işim var? Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar, bir de hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Allah da bize iş olarak yapmayı nasip etmesin. Şahıs olarak bindiğim araçtan inmem” demişti.

Bu saatten sonra kimse "büyükşehir adayı olmaz" diyemez
07 Kasım 2023 Salı 15:58

Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti’nin Temayül yoklamasında aldığı 1726 oy ile milletvekilliği birinci sırasında yer alarak seçim yarışına başladı. Eskişehir'de 28'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimilerinde 87 bin 12’sini alan İYİ Parti’de Nebi Hatipoğlu meclise girmeyi başardı. Hatipoğlu’nun ülke kamuoyu tarafından tanınması sağlayan açıklamaları ise seçimden hemen sonra yaptığı “Sağ partilerle ittifak yapmalıyız” çıkışı oldu. Hatipoğlu daha sonra demeçlerinin dozajını arttırarak yerel seçimde  AK Parti ve MHP ile ittifak yapmaları gerektiğini söylerken, Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazanmasından dolayı üzülmediğini belirtti. Bu çıkışları sonrasında İYİ Parti’den “vekilimizin şahsi görüşleridir” açıklamaları geldi. Hatipoğlu’nun açıklamaları sonrasında AK Parti’ye geçeceği yönünde iddilar ortaya atıldı.   2 Kasım tarihinde sosyal medya hesabından fikir ayrılıkları nedeniyle partiden ayrıldığını belirten Hatipoğlu, 7 Kasım Tarihinde AK parti MKYK toplantısı ardından AK partili oldu ve rozeti Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. Şimdi Hatipoğlu’nun AK Parti’den büyükşehişr belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor.

"AK Parti’ye geçmem" demişti

Genel seçimlere 10 gün kala ESTV’de çıktığı programda Hatipoğlu “AK Parti’ye geçer misiniz” sorusuna “Tabi ki geçmem. Ne işim var” diyerek cevap vermişti. 14 Mayıs 2023 seçiminde İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu’na 4 Mayıs’ta ES TV’de katıldığı programda “Seçim sonunda AK Parti iktidarda olursa AK Parti’ye geçer misiniz” diye sorulmuştu.

Hatipoğlu “Tabi ki geçmem. Ne işim var? Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Bir siyaseti iş olarak yapanlar, bir de hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Allah da bize iş olarak yapmayı nasip etmesin. Şahıs olarak bindiğim araçtan inmem” demişti.

Hatipoğlu AK partiye katıldıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleri ile Ak Parti ailesine katılmış bulunmaktayım. Rabbime dua ederim; çıktığım bu yolda beni mahçup etmesin. Milletimize ve çok sevdiğim Eskişehir’ime güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Eskişehir’i merkeze koyan siyasetimi aynen sürdüreceğim ve kentimizin uzun yıllardır kronikleşmiş sorunlarını tek tek çözme kararlılığındayım.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.