“BU LALE DEVRİ BİTECEK”

TÜM BEL SEN Şube Başkanı KESK dönem sözcüsü Şerif Özçimen, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları eleştirerek, “İktidar ile yandaş Memur Sen' in işbirliği kuru ekmek zammına neden olmuştur. Fakat daha son sözü milyonlarca memur ve emeklisi söylemedi. Bu Lale Devri bitecek” dedi.

“BU LALE DEVRİ BİTECEK”
06 Ocak 2021 Çarşamba 12:57

İğneden ipliğe herşeye gelen zamların pandemi ile birlikte yaşamı gittikçe zorlaştırdığını belirten Özçimen, “Her tarafımız adeta mayın tarlası ile çevrilmiş durumda. Bir taraftan pandemi, diğer taraftan hayat pahalılığı, geçim derdi, işsizlik…Gittikçe ağırlaşan koşullarda zam yağmuru devam ediyor. Yeni yıla köprü geçiş ücretlerine,  vergi, harç ve cezalara,  temel gıda ürünlerine ve tüketim maddelerine gelen fahiş zamlarla girdik. Açlık sınırının 2.600, yoksulluk sınırının 8.600 TL’yi aştığı bugünün koşullarında, emekçilerin Ocak maaş zamlarının sahte enflasyon rakamları ile açıklanmasını kabul etmiyoruz! Nasıl bir enflasyon bu markette, pazarda yüksek, emekçilerin zam artışında düşük. İktidar ile yandaş Memur Sen' in işbirliği kuru ekmek zammına neden olmuştur. Fakat daha son sözü milyonlarca memur ve emeklisi söylemedi. Bu Lale Devri bitecek.” dedi.

SATIŞ SÖZLEŞMESİ

KESK olarak tüm emekçi kesimi mücadeleye çağıran Özçimen, “Boğazınızdan kuru ekmek geçiyorsa aç değilsiniz diyenlere söyleyecek sözümüz var: "Kapı kulu değil, emekçiyiz." " kuru ekmek zammına karşı alanlardan emeğin haklarını bir kez daha yükselteceğiz, sarı sendikalarınızla yaptığınız satış sözleşmesini bir kez daha teşhir edeceğiz"Gerçek toplu sözleşmeyi gerçek sendika yapar. KESK olarak, tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebine sahip çıkmaya, hayat pahalılığına,  adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk,yolsuzluk ve israf düzenine karşı emeğin haklarını korumak için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.