BOZKURT'TAN DSİ'YE SİTEM

İl koordinasyon Kurulu toplantısında sorunlarını dile getiren İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, sel tehlikesi önleyecek su kapanı yapılmaması ve İnönü Ovası’na kapalı devre sulama sitemini getirilmemesi nedeniyle DSİ’ye sitem etti.

BOZKURT'TAN DSİ'YE SİTEM
21 Ocak 2020 Salı 16:57

İnönü’de alçak yerlerde 1 buçuk metre kar olduğunu belirten Bozkurt, yüksek yerlerdeki karın erime ihtimali karşısında İnönü’nün en büyük ikinci mahallesinin sel tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yüksek yerlerdeki kar eridiği zaman sel felaketi ile karşı karşıya kalıyoruz. Ben ya hava ısınırsa diye uyku uyuyamıyorum.  Bundan bir seneki önceki toplantıda arz ettim. Sel önlenmesi DSİ’ye ait. Sel kapanı yapılması gerekiyor. Yetkililer geliyor ama kararların hiç biri hayata geçirilmiyor. Geçen sene aldığımız karaların hiç biri hayata geçirilmedi. İnönü ikinci büyük mahallesi sel tehlikesi ile karşı karşıya” diye konuştu.

5 senedir hiçbir ilerleme olmadı

İnönü Ovası’na yapılması planlanan kapalı devre sulama sitemi projesininde bir türlü hayata geçirilemediğini belirten Başkan Bozkurt,  “İnönü Ovası’nın koruma altına alınan Türkiye’deki 6 büyük ovan biri. Bu ovada bugüne kadar kapalı devre sulama sistemi bir türlü hayata geçirilmedi. 2014 yılından bu yana neden ihaleye çıkılmıyor, neden projeler bitmiyor? 5 yıldır hiçbir ilerleme olmadı” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cenab PINAR - 4 yıl önce
Başkanım bir çiftçi olarak bize
verdiğiniz desteklere teşekkür ederim
Önceden olduğu gibi her zaman yanınızdayız.Başarılar dilerim.