Bozkırın ortasından çıkıp Akdeniz’de tarih yazdılar

Türkiye'nin en eski ve düzenli olarak yapılan su altı fotoğraf ile video görüntüleme yarışması 22. Uluslararası Kemer Su Altı Günleri’ne Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Erkan Balk, Berna Şensarı ve Efe Akçakayalıoğlu damga vurdu. Bozkırın ortasından çıkıp Akdeniz’de tarih yazan sporcularımız Eskişehir’e büyük gurur yaşattılar.

Bozkırın ortasından çıkıp Akdeniz’de tarih yazdılar
22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:59

Antalya'nın Kemer ilçesinde 22 yıldır devam eden Türkiye'nin en eski ve düzenli olarak yapılan su altı fotoğraf ile video görüntüleme yarışması olan Uluslararası Kemer Su Altı Günleri tamamlandı.

Akdeniz'in Antalya kıyılarındaki sualtı doğal ve arkeolojik değerlerin dünyaya tanıtılması amacıyla Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) önderliğinde Akdeniz Üniversitesi ve Akdeniz Arkeoloji Derneği’nin öncülüğünde, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) ve Kemer Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Uluslararası Kemer Su Altı Günleri büyük ilgi gördü. Her yıl binlerce sporcunun dalış için geldiği Kemer’de düzenlenen etkinliğe yerli ve yabancı çok sayıda sporcunun yanı sıra bilim dünyası da büyük ilgi gösterdi.

Türkiye'nin gözbebeği olarak bilinen su altı fotoğraf ile video görüntüleme yarışmasına Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları damga vurdu.

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı su altı sporcusu Erkan Balk body Berna Şensarı ile birlikte dalışını gerçekleştirdiği Ekrem Akurgal Su Altı Arkeoloji Video Görüntüleme Yarışması’nda 1’inci oldu.

Fotoğraf dalında da Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Efe Akçakayalıoğlu iki birincilik, iki de ikincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Akçakayalıoğlu Tropik Canlılar Kategorisinde body Haluk Cecan ile yaptığı dalışta 1’inci, Su altı Arkeolojisi Fotoğraf Ustalar Kategorisi’nde body Jale İnan ile yaptığı 2 ayrı dalışta 1’incilik ve 2’incilik, Su Altı Doğa Fotoğrafı Ustalar Kategorisi’nde body Nurdoğan Özkaya ile yaptığı dalışta 2’nci oldu.

Elde edilen büyük başarıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de, Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Erkan Balk, Berna Şensarı ve Efe Akçakayalıoğlu’nu tebrik ederek kutladı.

Eskişehir’e büyük gurur yaşatan sporcularımız Erkan Balk, Berna Şensarı ve Efe Akçakayalıoğlu da kendilerine verdiği destek ve duyduğu güven nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen’e teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.