BİSİKLETLİ KADINLAR ESKİŞEHİR’DE BULUŞUYOR!

Hayatın her alanında bisiklete binmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, “Benim Bisikletim, Benim Şehrim” temasıyla düzenlediği etkinlik dizisinin dördüncüsünü 11 Mayıs Cumartesi günü Eskişehir’de gerçekleştirecek.

BİSİKLETLİ KADINLAR ESKİŞEHİR’DE BULUŞUYOR!
07 Mayıs 2019 Salı 14:25


Bisikletli Kadın İnisiyatifi (BKİ) 2015 yılında, gündelik hayatında bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğunu okula bırakırken bisiklet süren 7 kadın tarafından kuruldu. Bisikletli olan ve bisikletli olmak isteyen kadınlar arasında bir dayanışma ortamı yaratmayı, kadınlara cesaret vermeyi, Türkiye’de gündelik hayatlarında bisiklete binen kadın sayısını arttırmayı ve bisiklet dünyasındaki kadınları görünür kılarak daha çok kadına ulaşmayı amaçlıyor. Erkek egemen bisiklet dünyasında kadınların görünür ve öncü olması için çalışmalar yapıyor. Şimdi, topluluğun bu amaçla bir araya gelen ve sadece kadınlardan oluşan 6 binin üzerinde üyesi bulunuyor.
Bisikletli Kadın İnisiyatifi, Şubat 2018’de, Facebook Topluluk Liderliği Programına seçilerek destek almaya hak kazandı. Facebook Topluluk Liderleri Programından aldığı destekle,Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilen şehirlerde düzenlediklerietkinliklerde“Benim Şehrim, Benim Bisikletim” diyen kadınlarla bir araya geliyor ve bisikletli kadınların hikayelerini dinleyerek, nasıl başardıklarını paylaşıyorlar. 

Benim Bisikletim Benim Şehrim “Eskişehir”
Etkinlik dizisi kapsamında şimdiye kadar İstanbul, Mersin ve Diyarbakır’daki bisikletli kadınlarla bir araya gelindi. Bir sonraki buluşma Eskişehir’de gerçekleştirilecek. Eskişehir Bisiklet Derneği Başkanı Rahime Çelen “Benim Bisikletim, Benim Şehrim etkinliğinin Eskişehir'deev sahipliği yapacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Eskişehir, bisikletli ulaşım için çok uygun. Kadınlar, kendilerini güvende hissettikleri ve bisiklet altyapısı gelişmekte olan bir şehir olduğu için rahatça bisiklet kullanabiliyorlar.İstenen ölçüde olmasa da bisiklet kullanan kadın sayısı hızla artıyor. 10 yıl önce bisikletli ulaşım, biraz ekonomik güç zayıflığı gibi algılanıyordu. Şimdi ise bilinçli ve sağlıklı yaşamın göstergesi olarak algılanmaya başlandı. Eskişehir Bisiklet Derneği olarak bisikletin yaygınlaşması için yerel yönetimler, kent konseyleri, STK’lar ve okullarla birlikte çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Dernek başkanlığının yanı sıra bir okulda öğretmenlik yapıyorum. Çalıştığım okulda 10 yıl önce 1 kadın bisikletli vardı; o da bendim. Şimdi 5 kadın öğretmen okula bisikletiyle geliyor.“dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.