Birsen gibi başkanın olsun 10 trilyon borcun olsun

Soner Uçak yazdı...

Birsen gibi başkanın olsun 10 trilyon borcun olsun
21 Ocak 2021 Perşembe 04:19

Gemi hırçın dalgaların esiri olmuştu.

Tabanına çarpan sivri kaya yoğun bir şekilde su almasına neden oluyordu.

Geminin kıç tarafı artık dibe doğru batmaya meyilleşmişti ki, birden herkesin içine umut aşılayan o sözler yükseldi kaptanın ağzından, “Gemi yapımında nano teknoloji kullanacağız.

Bu çalışmalar için bize destek veren sayın nano teknoloji müdürümüze teşekkür ederiz”

Ve gemi battı...

Dün, Ekrem Birsen basın toplantısı ile esnafı kurtaracak sihirli sözcüğü muştuluyordu, “e ticaret” .... eeeee ticaret kalmamıştı hani...Var farz eyle.

Düşün ki, esnaf kazanıyor ve nasıl daha fazla kazanırım derdinde.

Zaten battığına inanmıyoruz...

Birsen’in zamansız bir şekilde, zamanı yakalama gayreti, zamana ayak uydurma çabası bile bir başkanın nasıl özellikler taşıması gerektiği konusunda insana ilham veriyor.

Gerçi; Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nün dev hizmetini tanıtıyormuş... Olsun bizim amazondan neyimiz eksik...

Bilmem kaç zamandır kapısı kapanan kafe sahibi esnafın teknoloji ile hemhal olmasının zamanı geldi de, geçmedi mi?
 

İşin şaka tarafı bile pek komik değil biliyorum.

Büyük bir ihtimal pandemi bitip “hadi dükkânlarınızı açın” dediklerinde pek çok tanıdık esnafın dükkânını terk ettiğini göreceğiz.

Zamanında alınan düşük faizli kredileri istediğin kadar yapılandır.

Cep harçlığı babındaki paralarla “destek veriyoruz” de.

Esnafın bir kısmının şimdiden bir daha dönmemek üzere o dükkânı kapattığının, bir kısmının ise ayıp olur diye (Ki böyle bir düstur vardır. Dükkanı kapatmak ayıp kaçar) kapanmayı sakladığını, bir kısmının ise kapanmamak için son gayreti sarf ettiğinin farkındayız. Yine de insanın Birsen’in gamsızlığına bakıp da umutlanmaması imkansız. Bilirim Eskişehirli esnaf unutur da, edemez büyük bir ihtimal.

Birsen, Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Bende tüm Eskişehirdeki esnaflar için Ekrem Birsen’e teşekkür ediyorum.

İnsanın aklına geliyor işte Malatya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a esnaf seslenmişti: “Eve ekmek götüremiyoruz!” diye. Erdoğan ise esnafa, “bu bana çok abartılı geldi” diye karşılık vermişti.

Teknoloji iyi güzel, sanal alem on numara, hadi o büyülü söz “e ticarete” de bir hayli sevdalı olduğumuzu da itiraf edelim. Makarnanın telefon kadar yakın olduğunu bilmek insanı huzurlu kılıyor da, böylesi bir dönemde, hani gemi batmak üzereyken bu teknoloji sevdası size de biraz abartılı gelmedi mi?

Gemi batar...
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.