Bir kez daha tahminlerin odak noktası

Her seçimde adı geçen ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş yerel seçimlere uzun bir süre olmasına karşın kulislerde konuşulan isimlerin başında geliyor. Kesikbaş’ın hem CHP, hem de MHP’nin markajında olduğu gelen duyumlar arasında.

Bir kez daha tahminlerin odak noktası
13 Haziran 2023 Salı 22:00

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş Sanayi Odası koltuğuna oturduktan sonra hem milletvekilliği, hem de belediye başkanlığı için adı en çok geçen isimlerin başında yer aldı. Eskişehir’deki bazı yöneticiler tarafından kısa sürede rakip olarak görüldü. Öyle ki; bazı yerel yöneticiler Kesikbaş’ı potansiyel tehlike olarak görerek, ortada somut hiçbir adım yokken gard aldı. Bu durum ikili ilişkilere yansıdı. Zaman zaman Eskişehir basınına da bu gerginliğin yansıdığına şahit olduk.    

Şimdi karşımızda Milletvekilliği seçimlerini pas geçen Kesikbaş var. Partiler üstü bir tavır takınması Kesikbaş’ı her partinin potansiyel adayı konumuna taşıyor. Bu nedenle yerel seçimlere 9 ay gibi bir süre olmasına karşın adı sık sık siyasi dedikodularda geçiyor. MHP’nin Kesikbaş’ın büyükşehir belediye başkan adayı olması konusunda ısrarlı bir tavrı olduğu iddiası uzunca bir süredir konuşulurken, bugünlerde CHP’nin de Kesikbaş için devreye girdiği İddia edildi. Başkan  Kesikbaş’ın CHP’nin önemli bir ismi ile yemekte bir araya gelmesi bu iddiaları güçlendirirken, Kesikbaş’a yakın isimler ise kendisinin böyle bir düşüncesi olmadığı konusunda ısrarlı beyanatlarını sürdürüyor. Yerel seçimlere aylar varken başlayan konuşmaların volümü zaman daraldıkça yükselecek. Bir kez daha Kesikbaş pek çok partinin adayı olarak haberlerde yer alacak. Tahminler yine bir birini kovalayacak. Ancak bu kez iş biraz daha ciddi gibi görünüyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.