Bilim Deney Merkezi yenilendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in, “Gelecek Eskişehir’den geçecek” sözünden yola çıkılarak kurulan ve, geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 6 yıldır hizmet veren Bilim Deney Merkezi bu kez de yeniliklerle kapılarını açtı..

Bilim Deney Merkezi yenilendi
11 Ekim 2018 Perşembe 11:54

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında BEBKA desteği ile hizmete açılan ve günümüze kadar yaklaşık 800 bin kişinin gezdiği Bilim Deney Merkezi yeni yüzüyle bilim sever konuklarını karşılamaya hazır.

     Deney aletlerinin yüzde 92'si TÜBİTAK desteği olmadan Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla Eskişehir'de üretilen Bilim Deney Merkezi'nde 5 hafta süren tasarım - restorasyon çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından bazı deney aletleri yenilenirken, yeni tasarlanan deney aletleri de üretildi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Bilim Deney Merkezi’nin, görsel tasarım ekibinin çalışmalarıyla yeni bir yüze kavuştuğunu belirterek, çocuklara yönelik eğitim programlarında da yenilemeye gidildiğini söylediler.

     Kimya, coğrafya, enerji, doğa olayları, mekanik ve optik temalarında yeni deney aletlerinin eklendiği Bilim Deney Merkezi, yeni dönemde de yine tüm bilim severlerin uğrak noktası olmaya devam edecek.

    Yenilenen yüzüyle Bilim Deney Merkezi'nin ilk konukları da ilkokul öğrencileri oldu. Öğrenciler, dişli çarklar ile mekaniğin temel yasalarını deneyerek öğrendiler. İnteraktif periyodik tablo ile elementleri tanıyıp bileşik oluşturan çocuklar, renk çarkları ile kendi renklerini de ürettiler. Akıllı şebekeler ile şehrin enerji tüketim alanlarını kontrol eden çocuklar, kum havuzunda kendi coğrafi şekillerini oluşturup, fırtına simülatöründe rüzgarın ne kadar güçlü olabildiğini test ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.