Bilecikliler ilk kez bu şenlikte bir araya gelecek

Eskişehir Bilecikliler Eğitim Kültür Sosyal Dayanışma Derneği şenlik hazırlıklarını tamamladı. Türkiye ve Eskişehir genelinde ilki düzenlenecek olan Şenlik ve Tanıtım Günleri 26 Ağustos Cuma saat 15.00’te Porsuk Bulvarı’ndan gerçekleştirilecek yürüyüşle start alacak.

Bilecikliler ilk kez bu şenlikte bir araya gelecek
23 Ağustos 2022 Salı 14:25

Ülke ve şehir genelinde ili düzenlenecek olan Bilecikliler Şenliği Ve Tanıtım Günleri i 26-27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.     Şenliğe 26 Ağustos  Cuma günü saat:15:00 de Porsuk Bulvarından başlayacak olan kortejle Eskişehir’de bulunan Bilecik İl ve İlçe derneklerinin yanı sıra hem Bilecik’ten gelen dernekler yer alacak. Odunpazarı meydanında  Bilecik ve ilçelerinin lezzetleri , el işleri,  el sanatları, yazarlar, tarihçileri yer alacak. Dernek Başkanı Ahmet Saraç, ilk kez böyle bir şenlik ile Bilecikliler arasında dayanışmayı arttırmanın yanı sıra yerel zenginliklerini paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını belirterek, “Hemşehrilerimizin bireysel olarak yöremizi tanıtmak adına Osmanlı Bozüyük mehteranımızla başlayan program, sultan okçuluk kulübünün ok atımı ve okçuluğun tanıtımı ve tarihçesi olacak. Cuma günü devam eden programımızda yine yöremizin folklor grupları sahne alacak. Devamında ise yöremize özgü Yenipazar ilçemizin Kurşunlu köyünden gelen Bedriye Engin ve ekibi ile kına merasimi temsili olarak gösterime sunacaktır. İlerleyen saatlerde Bozüyüklü ses sanatçımız Olcay Gülpınar sahne alacak ve coşkulu bir gece ile cuma günü programımız son bulacaktır.

27 Ağustos Cumartesi günü alanda başlayan etkinliğimiz alanda Bilecik Şehedebalı Üniversitemizden katılan öğretim görevlilerimiz ile il ve ilçelerimizin tarihten bugüne tanıtım ve anlatımı yapacaklar. Yine alanda folklor ve zeybek gösterilerimiz, ürünlerin tanıtımı, şovlar ve yine akşam Gölpazarlı sevilen ses sanatçımız Seher Aksoy ile devam edip gecemizi sonlandıracağız. 28 Ağustor pazar günü çadır ziyaretleri, zeybek gösteriler, mehteran, katılımcılara karikatür sunumu ile pazar günü etkinliğimiz saat:16:00 da son bulacaktır.Türkiye’nin tüm illerinde bulunan hemşehrilerimizi ve tüm Eskişehirlilerimizi sizlerin aracılığı ile etkinliğimize davet ediyoruz. Şimdiden herkese teşekkürler” dedi.

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muhasip - 2 yıl önce
Hayatın yalan Ahmet saraç Tüm Bilecikliler dernekleri deiğin hangisi bana bir say bakalım...