Beş partiden ortak açıklama: Hükümet Eskişehir'i cezalandırıyor

CHP İl Başkanı Recep Taşel, Deva Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş, Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan, Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ve Gelecek Partisi İl Başkanı Mahir Sayın bir masa etrafında toplanarak ortak metne imza attı. Metinde hükümete seslenen 5 partinin il başkanları “Kuzey Güney Çevre yolu derhal hayata geçirilmeli, Alpu ve Seyitgazi gibi “ölüm yolu” haline gelmiş yolların yapına başlanılmalı, Hasan Polatkan Havalimanı iç uçuşlara açılmalı, EOSB Ve Gemlik Limanı demiryolu bağlantı projesi ve Hasanbey Lojistik Merkeziyle EOSB arasında demiryolu projesi hayata geçilmeli” dedi.

Beş partiden ortak açıklama: Hükümet Eskişehir'i cezalandırıyor
09 Mart 2022 Çarşamba 13:13

Beş parti il başkanı tarafından imzalanan metinde şu ifadelere yer verildi: Ülkemiz, cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşamaktadır. Toplumsal, siyasal ve ekonomik sorunlar her geçen gün artarak etkisini ağır bir biçimde göstermektedir. Bu krizin en önemli sebebi kuşkusuz “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” adı altında uygulanan keyfi ve kural tanımaz yöntemdir.

Etkin katılımcı bir yasama, istikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme, bağımsız ve tarafsız bir yargı ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik adil bir sistem inşa etme kararlılığı içindeyiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Mutabakat Metni eskiye dönüş değil yarının Türkiye’sini inşa etme sözleşmesidir.

Genel Başkanlarımızın imza altına aldığı bu metni toplumun tüm kesimlerine anlatacağız ve önümüze gelecek ilk sandıkta metne imza koyan siyasi partilerimizin başarıyla sandıktan çıkacağına inancımız tamdır. Söz veriyoruz. Yarının Türkiyesini birlikte inşa edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlar yumağının yanında şehrimizin de önemli sorunları vardır. Yerel gündemde üzerinde durulması gereken en önemli konu; Hükümetin, yerel seçimlerde başarısız sonuçlar almasının cezasını Eskişehir’e yapması gereken yatırımları yapmayarak, Eskişehir halkına ödetmeye çalışmasıdır. Buradan muhalefet il başkanları olarak hükümete Eskişehirimiz için tekrar çağrıda bulunuyoruz

Kuzey Güney Çevre yolu derhal hayata geçirilmeli

Alpu ve Seyitgazi gibi “ölüm yolu” haline gelmiş yolların yapına başlanılmalı

Hasan Polatkan Havalimanı iç uçuşlara açılmalı

EOSB Ve Gemlik Limanı demiryolu bağlantı projesi ve Hasanbey Lojistik Merkeziyle EOSB arasında demiryolu projesi hayata geçirilmeli

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.