‘Bereketin Paylaştıkça Çoğalsın Eskişehir’ sloganıyla yerli tohumlar Seyitgazi’de dağıtıldı

Türkiye'nin tarımda dışa bağımlılığının önüne geçebilmek için yerli tohum konusunda önemli çalışmalara imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında hizmete sunduğu Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde çoğaltılan milyonlarca yerel tohumu üreticilerle buluşturuyor.

‘Bereketin Paylaştıkça Çoğalsın Eskişehir’ sloganıyla yerli tohumlar Seyitgazi’de dağıtıldı
14 Şubat 2022 Pazartesi 13:33

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yerel üretimi desteklemek adına hayata geçirdiği proje Türkiye’ye örnek oluyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretme Merkezi’nde çoğaltılan ve geçtiğimiz yıllarda Eskişehir başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen yerel tohumlar, Türkiye'nin tarımda dışa bağlılığının önüne geçmesine destek oluyor. Eskişehir’de kent merkezinde Üretici Marketlerde, kırsalda ise düzenlenen Tohum Takas Günleri’nde üreticiyle buluşturulan yerel tohumlara vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.

‘Bereketin Paylaştıkça Çoğalsın Eskişehir’ sloganıyla Seyitgazi ilçesinde gerçekleştirilen dağıtımda Park ve Bahçeler ekipleriyle birlikte yerel tohumları dağıtan Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur TepeBu ülkenin kurtuluşunun üretimden geçtiğini biliyoruz. 3 yıldır yapılan bu etkinlikte Seyitgazili üreticilerimiz yerli tohumlara kolayca ulaşabiliyor. Dağıtılan tohumlardan geçtiğimiz yıllarda çok olumlu sonuçlar aldık ve üreticilerimize dönüşleri çok güzel oldu. Sayın Hocamızın kırsalda başlattığı üreticiyi destekleme projeleri, üreticimize can suyu oluyor. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen olmak üzere ilçemizin bereketinin artmasına vesile olan tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.

Yerli tohumlar 16 Şubat Sivrihisar, 17 Şubat Han, 18 Şubat Çiftler ilçelerinde, 16 ve 19 Şubat tarihlerinde kent merkezinde üretici marketlerde dağıtılacak. Üretilen tohumlar ayrıca 15 Şubat itibariyle Türkiye’nin dört bir yanına www.eskisehir.bel.tr üzerinden alınan kayıt sonrası kargo ile üreticilere gönderilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.