Bay: Verdiğimiz dilekçelere hiçbir işlem yapılmadı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesinde bir araştırma görevlisinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren 4 kişi için üniversitede tören düzenlendi.

Bay: Verdiğimiz dilekçelere hiçbir işlem yapılmadı
06 Nisan 2018 Cuma 14:18

Araştırma görevlisi Volkan B'nin dünkü silahlı saldırısında hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ın cenazelerinin otopsi işlemleri tamamlanmasının ardından Türk bayrağına sarılı naaşları, rektörlük binası önüne getirildi.

Cenazelerin alınması sırasında Mikail Yalçın'ın babası Ömer Yalçın ve ağabeyi Habil Yalçın, üniversite yönetimine tepki gösterdi. Cenazelerin alana getirilmesinin ardından acılı aileler tabutlara sarılarak ağladı. Tören sırasından bazı vatandaşlar, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen'e tepki göstererek, istifaya çağırdı.

Törene, ölenlerin yakınları ile Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, CHP Eskişehir milletvekilleri Cemal Okan Yüksel ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve diğer ilgililer katıldı. 

İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptırdığı duanın ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ın cenazeleri defnedilmek üzere Tokat, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak'ın cenazesi Kayseri, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu'nun cenazesi de Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesine götürüldü.

Öte yandan, şüpheli Volkan B'nin şikayeti üzerine yürütülen soruşturmanın ardından ESOGÜ'deki görevinden uzaklaştırılan Yalçın Bay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili yerlere verdiği dilekçelere karşılık hiçbir işlem yapılmadığını savundu. Dört ülkücü arkadaşını kaybettiğini dile getiren Bay, "Benim 4 ülkücü arkadaşımı bu adam vatandaşlık görevi için mi katletti? Bu adam akıl hastasıysa neden ruhsatlı silah verdiler?" ifadesini kullandı.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi Volkan B, fakülte binasında Dr. Öğr. Üyesi Mikail Yalçın, Fatih Özmutlu, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Çağlak ve Arş. Gör. Yasir Armağan'ı dün silahla öldürmüştü.

ESOGÜ Rektörlüğünce, bazı öğretim üyelerine sözlü saldırıda bulunduğu gerekçesiyle hakkında idari soruşturma yürütülen Volkan B. ile aynı fakültede araştırma görevlisi olan eski eşi Saadet Aylin B. gözaltına alınmıştı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.