Batıkent mahallesinde artan hırsızlık vakaları vatandaşı tedirgin ediyor

Batıkent’te yaşanan hırsızlık vakalarının son zamanlarda çoğaldığını söyleyen Mahalle Muhtarı Derya Can, “Polis ekipleri ve bekçiler, gereken çalışmaları yürütmektedir” diye belirtti.

Batıkent mahallesinde artan hırsızlık vakaları vatandaşı tedirgin ediyor
05 Ocak 2022 Çarşamba 10:35

Muhtar Can, Batıkent Mahallesi Yunus Köy Sitesi’nin arka taraflarında kalan Yeşil Köy mevkii ve Yedi Binli Sokak civarlarında genellikle yazlık olarak kullanılan bahçeli evlerin, kış aylarında başı boş kaldığını anlattı. Son bir aydır özellikle bu bölgede kablo hırsızlıkları yapıldığını belirten Muhtar Derya Can, “Batıkent’in iç kısımlarında kalan Keresteciler Sitesi’nde; iki anaokulu ve birkaç evde hırsızlık olayları yaşandı. Emniyet ekipleri ve gece bekçileri halen iz üzerindeler. Biz buradaki sorunu çözdük. Fakat Yunus Köy civarı, merkeze biraz uzak ve ikamet eden kişi sayısından dolayı biraz tenha olduğu için olaylar bir süredir devam etmektedir. Polis ekipleri ve bekçiler gereken çalışmaları yürütmektedir” diye ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cevdet Erdogan - 2 yıl önce
Bursa yolu Yesilkoyde devamli hırsızlık yaşanıyor güvenlik kameralarının konulması ve emniyet güçlerinin devriyelerinin artırılması önlemlerini talep ediyoruz.
Avatar
İsmail Yıldız - 2 yıl önce
Ben Yeşilköy de oturuyorum. Bu bölge Jandarma bolgesi daha hiç polis yada bekçi görmedik gelmedi de. Jandarmanın bölgesi çok geniş haliyle alan hakimiyeti yetersiz kalıyor.Ancak söz konusu vatandaşın can ve mal güvenliği ise Kolluk kuvvetlerinin de müşterek çalışması gerekir. Bu hırsızlıklar gerçekten mahalle sakinlerini çok tedirgin ediyor çünkü üstüne iki gün üç gelip kablo çalıyorlar jandarmaya haber verdiğimiz halde yakalanamiyorlar hem bizlerle hemde güvenlik güçleriyle resmen dalga geçiyorlar.
Avatar
Eses - 2 yıl önce
Kamu malını korumak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak devletimizin asli görevlerindendir.
Hırsızların bu derece rahat davranmaları, yaptıklarının yanlarına kalması, başkalarını da teşvik edecektir. Ayrıca kablo hırsızlığının yapılıyor olması çalınan malı satın alan kişilerin olduğunu gösterir. Hırsızlık malı alan, ya da alması muhtemel kişi veya kuruluşların sıkı denetlenmesi bu tip vakaların önenmesi için şarttır. Hiçbir hırsız satamayacağı, elinden çıkaramayacağı malı çalmaz.
Güvenlik birimlerinin konuyla ilgili olarak daha etkin önlemleri almak hususunda daha kararlı davranacağı, suçun faillerini en kısa zamanda yargıya teslim edeceğini umut ediyoruz.