BAŞKAN’DAN GAZETECİLERE MEKTUP VAR

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eskişehir’de görev yapan basın mensuplarına mektup gönderdi.

BAŞKAN’DAN GAZETECİLERE MEKTUP VAR
11 Ocak 2019 Cuma 14:03

Mektubunda basın emekçilerin çalışma koşullarına dikkat çeken Kurt şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Gazeteci, emekçi arkadaşım; Öncelikle 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutlamak isterim. Yaptığın iş ve taşıdığın sorumluluğun ne kadar ağır ve zor olduğunun farkındayım.

Hele ki medya mensuplarının içinde bulunduğumuz siyasi iktidarın baskısı altında üretim yapmasının, fikir ve eylemlerini özgürce dile getirmenin ne denli yıpratıcı olduğunu üzülerek gözlemliyorum.  Bu yüzden ekmeğini, onurunu ve duruşunu hiçbir güce kiralamayan, çok daha iyi şartları ve koşulları elinin tersiyle iterek gerçeğin peşinde, vatandaşın tarafında olmayı seçen değerli emeklerin için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.  Biliyorum ki yaptığın iş sadece izlediğimiz bir program ya da okuduğumuz bir haberle sınırlı değil.  Fikrinle, emeğinle, uzun saatler harcadığın mesainle ve yıllarca biriktirdiğin tecrübenle ortaya çıkan son derece kutsal bir mesleğin parçasısın.

Kimi zaman soğuk ya da sıcak hava koşulları ile savaştığın, kimi zaman omzunda kilolarca ağırlıkta bir kamera ve elinde tripot ile dik durmaya çalıştığın, kimi zaman bir kare fotoğraf için saatlerce beklediğin ve sabrınla sınandığın bir mesleği icra ediyorsun.

Ve tüm bu emeklerinin karşılığında hayatını ancak idare ettirebilecek ücretlerle şikâyet etmeden, işinin hakkını vererek, insanların haber alma hakkı için fedakârca mücadele ediyorsun.

Bu yüzden ben sadece bir siyasetçi, bir belediye başkanı olarak değil, aynı zamanda iyi bir okur ve iyi bir yerel TV takipçisi olan Kazım Kurt olarak hepinize gösterdiğiniz emek ve fedakârlıklar için şükranlarımı sunuyorum.

Gazete ve TV’lerimizde perde arkasında olan medya emekçilerimizi, tasarımcı, editör, muhabir arkadaşlarımızı, reji ve kurguda çalışan arkadaşlarımızı, kameramanlarımızı ayrıca takdir ettiğimin altını çizmek istiyorum.

Sizlerin verdiği destek sayesinde Türkiye’de pek çok şehre örnek olan Eskişehir daha demokratik, daha yaşanabilir, güvenli, adil bir kent olarak çağdaş yolculuğuna devam edecektir.

Sizlerden Odunpazarımız için gelecek her türlü eleştiriye, tenkit ve öneriye dün olduğu gibi bugünde sonuna kadar açık olduğumu, bunun daha iyiye ve başarıya giden yol için bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

Sizlere ve mesleğinize olan saygımızı ifade etmek için hayata geçirdiğimiz Uğur Mumcu Parkı, Basın Parkı, Basın Bürosu gibi projelerimize verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor. 2019 yılında hayata geçireceğimiz yeni projelerde sizlerin de yanında olmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.