Başkan Zeydan: Hayata geçireceğimiz proje ile bölge tarımına katkı sağlamayı amaçlıyoruz

Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Eskişehir’e, 50 bin ton kapasiteli tarımsal emtia depolama tesisi kazandırıyor.

Başkan Zeydan: Hayata geçireceğimiz proje ile bölge tarımına katkı sağlamayı amaçlıyoruz
20 Eylül 2022 Salı 18:02

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde Borsa’ya ait arazi üzerine kurulacak 50 bin ton kapasitelik lisanslı depoları önümüzdeki hasat döneminde hizmet açmayı planladıklarını söyledi. Eskişehir’de bu sene hasat döneminde yaşanan lisanslı depo krizini anımsatan Zeydan, hayata geçirecekleri proje ile bölge tarımına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.  
Zeydan, önümüzdeki Ekim ayında ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlamayı planladıkları yatırımın 100 milyon ile 130 milyon TL arasında olacağının öngörüldüğünü kaydetti. Tarımsal emtiaların muhafaza edilmesinde lisanslı depoculuğun önemli bir noktaya geldiğine işaret eden ve hayata geçirecekleri yatırımın kar odaklı değil hizmet odaklı olacağını vurgulayan Zeydan, şunları söyledi: “Geçtiğimiz Ocak ayında proje çalışmalarına başladık. İlgili bakanlığa ulaşarak, 50 bin tonluk lisanslı depoculuk iznimizi aldık. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı izni ile de Borsa’mız bünyesinde ‘Eskişehir Ticaret Borsası Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’yi kurduk.  Ziraat Bankası ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde yatırımın finans kısmını da çözdük. Ziraat Bankası tarafından Borsa’mıza 7 yıl vadeli bir kredi limiti oluşturuldu. İki yılı geri ödemesiz kredinin oluşacak faiz oranının yüzde 50’si hazine tarafından sübvanse edilecek.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.