Başkan Mülazımoğlu: Serbest piyasa bu kadar serbest olmaz ki!

İç Anadolu Fırın İşletmecileri Sendikası Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlu bir fırıncının bir çuvalda 312 lira zarar ettiğini belirterek, bu şartlar altında üretim yapamayacak pek çok arkadaşımız var” dedi. Valilikten ve yetkili organlardan bir an önce yeni bir fiyat belirlenmesini istedi.

Başkan Mülazımoğlu: Serbest piyasa bu kadar serbest olmaz ki!
25 Kasım 2021 Perşembe 14:16

Başkan Mülazımoğlu, 27 Nisan’da 2021’de 230 gram ekmeğe 2 lira zam yaptıklarında 1 çuval unun 110 lira ile 120 lira arasında olduğunu ancak bugün 350 lira ile 380 lira arasına tırmandığını, 18 litrelik yağın, 120  liradan 350 liraya çıktığını, 1 kilo odunun 40 kuruştan, 1.25 liraya çıktığını söyledi. Bu şartlar altından pek çok fırıncı esnafının dayanacak gücü kalmadığını belirten Mülazımoğlu, biz herhangi bir fiyat belirleyemiyoruz. Çünkü yarın ne olacağını bilmiyoruz. Serbest piyasa bu kadar serbest olmaz ki. Valilikten ve odalardan rica ediyoruz bize makul bir fiyat artışı sağlasınlar” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.