Başkan Ataç Muttalip'te seçim ofisini açtı

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın Muttalip Mahallesi’ndeki seçim iletişim merkezi, vatandaşların yoğun ilgisi eşliğinde açıldı. Açılış programında Muttaliplilere müjde veren Başkan Ataç, “Buradaki Belediye hizmet binamızın yanına bir temel attık. Buraya bir düğün salonu ve bir kreş yapacağız. Buradaki annelerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakacaklar” dedi.

Başkan Ataç Muttalip'te seçim ofisini açtı
17 Şubat 2024 Cumartesi 13:12

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın Muttalip Mahallesi’ndeki seçim iletişim merkezinin açılışı Eskişehirliler yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Açılış törenine Başkan Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt Çerçi Kangal ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bizde yalan dolan yok”

Açılış programında vatandaşlara hitap eden Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Sevgili dostlar, bu serin havada bu meydanı doldurdunuz. Size minnettarım. Bizim yalnız bırakmadınız, her zaman yanımızda oldunuz. Ben ne zaman gelsem kahveye, eve, cenazeye, düğüne hep sıcak ilginizi verdiniz bana. Ama bir şey noksan, oyu azıcık verdiniz. Oyunuzu fazlalaştıralım. Olur mu? En azından iktidar partisine verdiğiniz kadar vermenizi rica ediyorum. Muttalip’imizi farklı yere götüreceğiz. Sevgili dostlar, burada çok güzel günlerimiz geçti. Beraber ağladık, beraber sevindik, beraber yol yürüdük. Ramazan'da olsun, Çanakkale'de olsun, her yerde beraber olduk. Bu bizim samimiyetimiz, size olan düşkünlüğümüz. Bizde yalan yok, dolan yok, hile yok, hurda yok, namussuzluk yok. Bir tek şey var, insan sevgisi var. O sevgi de sizlere ait arkadaşlar. Sevgiyi verdiniz” dedi.

“Eskişehir’de ciddi bir sevgi, birliktelik var”

Başkan Ataç, “Bugün üç belediye başkanı olarak karşınıza çıktık. Bildiğiniz gibi şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Hocamız emekli oldu artık. Onun yerine Ayşe bacımızı gösterdi. Ayşe bacımız huzurunuzda. Kendisi yaklaşık 8 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen ile beraber yol aldı. Kendisi çok iyi bir hukukçudur. Aynı zamanda Yılmaz Hocamdan belediyeciliği de iyi öğrendi. Bugün karşınıza deneyimli bir bürokrat olarak değil, deneyimli bir siyasetçi olarak çıktı. Bu hakkı verelim arkadaşlar. Eğer bana oy verecekseniz Ayşe bacımıza da, Kazım başkanımıza da oy verin. Bu üçlüyü bozmayın. Çünkü şu anda Eskişehir'de ciddi istikrar var. Ciddi sevgi var, ciddi olarak birliktelik var. Bu konforu bozmayalım. Bilmediğiniz kişilere oyunuzu paylaşmayın arkadaşlar. Biz size istediğiniz zaman her türlü hizmeti verdik, her türlü arkadaşlığı verdik, dostluğumuzu verdik. Samimiyiz. Hakikaten samimiyiz. Sizin de samimiyetinize çok inanıyorum. Çok teşekkür ediyorum sizlere” ifadelerini kullandı.

“MUTTALİP’e kreş yapacağız”

Muttaliplilere müjde de veren Başkan Ataç, “Buradaki belediye hizmet binamızın yanına bir temel attık. Buraya bir düğün salonu ve bir kreş yapacağız. Buradaki annelerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakacaklar. Düğün salonunda da iyi günde kötü günde bu çatı altına gireceğiz. Bunlar için bir zaman veremiyorum ama en kısa sürede hizmete açacağız o günde beraber olacağız” diye konuştu.

“Ahmet Ataç’ın karşısında kim kazanabilir?”

Odunpazarı Belediye Başkanı Kurt, “Hemşehrilerim, hepinize iyi akşamlar diliyorum. Bugün 31 Mart seçiminin Mutalip'teki sonuçları açıklandı. Belli oluyor. Çok heyecanlısınız, çok duygulusunuz ama Ahmet abinin dediği gibi oyları biraz artırın. Çiftçiliğin en iyisini yapıyorsunuz. Emeğin en büyüğünü harcıyorsunuz ama karşılığını alamıyorsunuz. Niye? Çünkü AKP'ye çok oy veriyorsunuz. AKP'ye verilen oyların tümü çiftçinin buğdayından, pancarından gıdım gıdım emeğinin sömürülmesi anlamına geliyor. Siz burada 24 saat emeğinizle, sermayenizle çalıştığınız halde asgari ücreti kazanmakta zorlanıyorsunuz. Bu çelişkili bir düzen, bu yanlış bir düzen, bu düzeni değiştirmemiz lazım. Bunun için 31 Mart'ta gelin şu AKP'ye bir ihtar çekin. Bir sarı kart gösterin. Deyin ki yanlış yapıyorsun. Düzelt. Düzeltmezsen bir dahaki seçimde vazgeçeriz deyin. Yoksa Muttalip’te biz yine belediyeciliğin en güzelini yaparız. Siz istemeseniz de kanalizasyonu yaparız. Siz istemeseniz de ekmeğin en ucuzunu getiririz. Ama ben özellikle ciddi anlamda ekonomik sıkıntı çeken insanlarımızın AKP'ye hesap sorması gerektiğini vurgulamak istiyorum. Ne olur bir kere deneseniz bir kere vermeyiverseniz hiçbir şey kaybetmeyiz. Bunun sonucunda da biz size daha büyük hizmetler yaparız. 31 Mart'ta biz Türkiye'de büyük çoğunluğu alırsak ondan sonra erken seçim isteme hakkımız olur. Erken seçimden sonra da sizin emeğinizin karşılığını verecek bir düzeni, sosyal demokrat bir düzeni hep birlikte kurabiliriz. 20 yıldır belediyenizi yöneten Ahmet Ataç'ın karşısına kimi çıkarabilirsin? Kim kazanabilir? Ama siz de bir omuz atın. Siz de bir destek atın. Biz bu işi hepten bitirelim” dedi.

“Eskişehir halkına, Tepebaşı'na inanıyorum”

EBB Adayı Ünlüce, “Mutalipli, Tepebaşılı, Eskişehirli hemşerilerim. Bu soğuk Eskişehir gecesinde en sıcak, en samimi duygularımla sizleri selamlıyorum, saygılarımı gönderiyorum. Mutalipli insanlar üretkendir. Mutalipli insanlarda alın teri vardır, emek vardır. Eskişehir'in en çalışkan insanlarıdır. Tarım ve hayvancılıkla bugüne kadar Eskişehir ekonomisini ayakta tuttunuz. Ama ne oldu sonucu? Bugün gelinen ekonomik politikalarda ürünlerinizi satamaz, hayvancılığı devam ettiremez, tarımı neredeyse bitme noktasına gelindi. Peki, bunun hesabını soracak mıyız arkadaşlar bu seçimde? Değerli hemşerilerim, bakın biraz önce Ahmet Başkanımız ne dedi? Bizde yalan yok, bizde rüya yok dedi değil mi? Peki siz yalan söyleyenlere mi oy vereceksiniz, doğruyu söyleyenlere mi oy vereceksiniz? Bakın bugün Eskişehir'de çevre yolunu yapamayanlar, Seyitgazi yolunu yapamayanlar, Alpu yolunu yapamayıp ölüm yolu ismini taktıranlar bat-çık yapacağım diyorlar size. Travmayı yer altına alacağım diyorlar. İnanıyor musunuz bunlara? İşte arkadaşlar, işte sevgili çok değerli hemşerilerim, bu ekip Kazım Başkanımız, Ahmet Başkanımız ve Yılmaz Hocamız bugüne kadar sizlere hep doğruları söylediler. Hiç vaat vermediler, yaptılar, yaptıklarıyla size kanıtladılar. Ben de bu ekibin bir parçası olarak bugün karşınızdayım. Özellikle Cumhuriyet'in 100. yılında bir kadın belediye başkan adayıyım. Eskişehir'e kadın eli değsin, Eskişehir'e adaletli, şefkatli bir kadın eli değsin diyorum. Buna çok ihtiyacımız var. Çok ayrıştırdılar bizi çok kutuplaştırdılar. İftiralar attırdılar, yalanlar söylediler. En hassas konularımızla bizimle dalga geçtiler. Buna izin vermeyelim, biz birbirimize sahip çıkalım. Eskişehir bugüne kadar hep vefalı oldu. Ben bundan sonra da vefa göstereceğine, şehrine hizmet edenlere, doğruları söyleyenlere oy vereceğine ve bizleri önümüzdeki 5 yıl için tekrar yetkilendireceğinize inanıyorum. Çünkü ben Eskişehir halkına inanıyorum. Tepebaşı'na inanıyorum. Ve biz bu yarışı 31 Mart'a kadar sürdüreceğimiz bu güzel yolu, sizin yoldaşlığınızla, sizin dayanışmanızla, sizin omuz vermenizle beraber ve kazanarak göğüsleyeceğiz diyorum” dedi.

“Muttalip’in kapılarını ranta açmayacağız”

CHP İl Başkanı Yalaz, “Bu soğuk havaya rağmen bu kalabalığı görünce hep birlikte Muttalip’in bu seçime hazır olduğunu gözlemliyoruz. AKP diyor ki Muttalip bizim kalemizdir. Ne yaptınız da Muttalip sizin kaleniz oluyor. Büyükşehir yasasını çıkartarak Muttalip’i bir mahalle haline getirip hem Muttalip’in öz benliğine zarar verdiniz hem de güzel Muttalip beldesini dağıttınız. Neyse ki Ahmet Başkanımız var ve Muttalip en güzel hizmete almaya devam ediyor. Mahallelere hizmet götüreceğiz. AK belediyecilik ve gerçek belediyecilikle tanıştıracağız diyor. Ama bizler biliyoruz ki AK belediyecilik diye kast ettikleri karar AK belediyeciliği. Ve gerçek belediyecilik yaptıklarına yönelik iddiasına yönelik ise gidip kendi yönettikleri belediyelere bakınız. Belediyecilik bizim işimizdir. Belediyecilik bizim belediye başkanlarımızın işidir. Ve Muttalip bunu en iyi şekilde görmektedir. Bu nedenle AK Belediyecilik dedikleri karar AK Belediyeciliğine hiçbir şekilde izin vermeyecek bu şehrin, Muttalip’in kapılarını ranta açtırmayacağız. Ve hep birlikte mücadele ederek kazanacağız” diye konuştu.

Belde Evlerinden yararlanan Gülşah Baysal, yaptıkları hizmetlerden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından vatandaşlar ile birlikte seçim iletişim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.