Barodan Pınar Gültekin açıklaması

Eskişehir Barosu Kadın hakları komisyonu öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin ile ilgili olarak açıklamada bulundu. İktidara kadın cinayetlerini engellemiyorsunuz diye seslenen kadın avukatlar, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Yasa’nın ivedilikle, istikrarla ve samimiyetle uygulanmasını talep edildi.

Barodan Pınar Gültekin açıklaması
21 Temmuz 2020 Salı 13:18

Eskişehir Barosu Kadın Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün bir kadının daha acı haberi ile isyandayız. Beş gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulundu. Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin, eski erkek arkadaşı olduğu ve cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Aynı Pınar Gültekin cinayetinde olduğu gibi BM’nin raporlarına göre erkek şiddetinin faillerinin, tanıdığımız, yanı başımızdaki erkekler olduğunu biliyoruz.

Biz her gün yeni bir cinayet olayı ile sarsılırken, siz kadınları korumak yerine İstanbul Sözleşmesi’ni masaya yatırıyorsunuz.

Kadın cinayetlerini engelleyemiyorsunuz!

İstanbul Sözleşmesi; temelinde hukuki ya da biyolojik bağ olup olmadığına bakılmaksızın aynı evde yaşayan partnerlerin, evli kişilerin ya da eski eşlerin arasındaki kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasını; cinsiyet, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını amaçlayan bir sözleşmedir. Şiddet karşısında İmzacı ülkelere sadece erkek şiddetiyle bütünsel olarak mücadele etme yükümlülüğü getirmiyor, aynı zamanda erkek şiddetinin ortadan kalkmasının ön koşulu olarak kadın erkek eşitliğini sağlama görevi veriyor. Yani özetle erkek şiddetine karşı yalnız, çaresiz kalmasın diye hukuki koruma sağlıyor sözleşme.

Biz kadınlar İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun’a rağmen öldürülüyoruz; Emine Bulut, Özgecan Aslan, Ceren Damar, Ayşe Paşalı şimdi Pınar Gültekin ve nice diğerleri.

Kadına karşı şiddeti engelleyemiyorsunuz!

Kadın cinayetlerini engelleyemiyorsunuz!

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını değil aksine kadına yönelik fiziksel ve cinsel, psikolojik her türlü şiddetin kaynağı olan toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı daha etkin önlemler alınmasını, İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı Yasa’nın ivedilikle, istikrarla ve samimiyetle uygulanmasını talep ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.