BARO İDDİALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Eskişehir Barosu son zamanlarda kendilerine yönelik bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, oldukça ağır ifadelerin yer aldığı yazılı bir açıklama yaptı

BARO İDDİALARA TEPKİ GÖSTERDİ
26 Eylül 2019 Perşembe 15:48

Eskişehir Baro başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Son zamanlarda medyaya yansıdığı şekliyle Baromuzun özellikle sanatsal faaliyetlere yönelik olduğu iddiası ile yapılan idari işlemlerinin yerel medyaya yansıdığını ve Baromuza dair olumsuz bir algının bilinçli olarak Eskişehir Halkı nezdinde yaratılmaya çalışıldığını derin bir üzüntü ile izlemekteyiz.

Kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütümüzün işlem ve eylemleri 1136 sayılı Yasa ile belirlenmiş olup, iş bu işleyişin sevk ve idaresinin de Yönetim Kurulunca yapılacağı aşikardır. İş bu kurumun iç işleyişine dair ve yasalarla tayin edilen gizlilik kurallarını da hiçe sayarak, adeta ‘sanata saygısızlık kılıfı’ ile Baromuzun aleyhine oluşturulmak istenen olumsuz algının gerçeğe ve hukuka uygun olmadığı açıktır. Kaldı ki yasalara aykırı şekilde, bir idari işlemin kamuoyuyla paylaşılmasının yasal müeyyideleri de açıktır. İş bu hususlar hakkında rahatlıkla Başkanlığımızdan bilgi alma imkanına sahip olan kişi veya

kişilerin bu yolu tercih etmemeleri de düşündürücüdür. Oysa başta hukukun üstünlüğü olmak üzere spor, sanat gibi tüm toplumsal ve sosyal hususlarda duyarlı ve kapıları tüm meslektaşlara açık olan Baromuzun bu anlayışına rağmen kolay olan yolun değil de belki de kişisel ve sansasyonel yolların tercihini de kamuoyunun takdirlerine sunarız.


Etiketler; #eskişehir #baro
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.