BARO BAŞKANI ELİNİ SIKMAYAN AVUKATA KONUŞMA HAKKI VERMEDİ

Eskişehir Barosu Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen ruhsat töreninde Baro Başkanı Rıza Öztekin ile Avukat Pınar Çelik Arpacı arasında tokalaşma krizi yaşandı. Yanında staj gören avukata cübbesini giydiren Arpacı, bu sırada ruhsat veren Başkan Öztekin’in elini sıkmadı. Fotoğraf çekiminin ardından yaşanan duruma tepki gösteren Öztekin, Avukat Arpacı’nın kürsüde konuşma yapmasına izin vermedi. Yaşanan bu tartışma kameralara saniye saniye yansıdı.

BARO BAŞKANI ELİNİ SIKMAYAN AVUKATA KONUŞMA HAKKI VERMEDİ
02 Kasım 2017 Perşembe 11:40

Eskişehir Barosu tarafından dün stajını tamamlayan Avukatlar için ruhsat töreni düzenlendi. Törene katılan Avukat Pınar Çelik Arpacı da yanında staj yaparak ruhsat almaya hak kazanan avukatın cübbesini giydirmek için sahneye çıktı. Avukata cübbesini giydirdiği sırada Baro Başkanı Rıza Öztekin de yerinden kalkarak ruhsat vermek için sahneye yöneldi. Bu sırada tokalaşmak için elini uzatan Başkan Öztekin’e Avukat Arpacı elini uzatmadı. Fotoğraf çekiminin ardından Baro Başkanı Öztekin, yaşanan duruma tepki gösterdi. Bu sırada Arpacı, kürsüden konuşma yapmak için yöneldiği sırada Başkan Öztekin önüne geçerek, “Baro başkanının elini sıkmayan bir avukata burada söz yok” dedi.

Yaşanan duruma yaptığı açıklamayla tepki gösteren Avukat Pınar Çelik Arpacı, “Yaşanan ve baro gelenekleriyle uyuşmayan bu haksızlıklar karşısında Baro Başkanı Rıza Öztekin’in elini sıkmak istememem, hukuksuz uygulamaları temsil eden bir kimseye en hafifinden böylesi bir tepki göstermem anlaşılacaktır. Yaşanan bu olay sonrasında her türlü hukuki yola başvuracağımı Eskişehir Barosu camiasının bilgisine sunarım.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.