Barbie, rol model olarak Eskişehir’in balık kızını seçti

2020 yılının Türkiye’den seçilen Barbie rol modeli 17 yaşındaki Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı oldu.

Barbie, rol model olarak Eskişehir’in balık kızını seçti
04 Mart 2020 Çarşamba 13:51

Barbie, 2015 yılından bu yana her sene, ön yargılar nedeniyle kendi potansiyelinin farkında olmayan kız çocukları için rol modeller üretiyor. Aralarında futbolcu, sörfçü, koşucu, eskrim sporcusu gibi farklı mesleklerden kadınların olduğu rol model kadının ortak noktası toplumda kız çocuklarının potansiyellerini ortaya çıkarmalarını engelleyen ön yargıları yıkabilmeleri ve kendi mesleklerinde ilham veren başarılara sahip olmaları.

Barbie’nin, 2020 yılının rol modeli ise 17 yaşındaki Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı oldu. Milli yüzücü Sümeyye’nin bebeği yapıldı. Paralimpik yüzücü olarak ülkemizi temsil eden Sümeyye, depar etkinliklerinde uzmanlaşmış olarak, serbest stil, sırtüstü ve kelebekleme yüzme de S5 engelliler kategorisinde yarışıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.