Bakan Bilgin EYT için tarih verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, "EYT'yi aralık ayı içerisinde Meclis'e getirileceğini belirtti. Bakan Bilgin ayrıca sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceklerini söyledi.

Bakan Bilgin EYT için tarih verdi
11 Kasım 2022 Cuma 11:48

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 yılı bütçesi görüşmelerinde  konuşan Bilgin  “EYT’yi aralık ayı içerisinde Meclis’e takdim edeceğiz” dedi.

Bilgin ETY ile ilgili ayrıca, “Şu anda yaş şartını kaldırırsak, prim gün sayısı ve hizmet süresi tutan yaklaşık 1,5 milyon kişi var.” dedi.

Bilgin ayrıca, “Sözleşmeli memurları bu ayın içerisinde kadrolu hale getireceğiz” bilgisini paylaştı.

Bilgin bugün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 bütçesiyle ilgili komisyonda sunum yapıyor.

Asgari ücretle ilgili de konuşan Bilgin, “Asgari ücreti belirlemede enflasyon etkisini geriletecek bir uygulama gerçekleştireceğiz. Aralık ayının ilk haftasında komisyonu toplayacağız. Tüm emekçiler enflasyon karşısında korunacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.