Bahar Bilen: Esnaf elektrik faturalarının altından kalkamıyor

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, "Esnaf elektrik faturalarının altından kalkamıyor" dedi

Bahar Bilen: Esnaf elektrik faturalarının altından kalkamıyor
10 Şubat 2022 Perşembe 13:21

Başkan Bilen, "Elektrik kullanımında yüzde 127 zam uygulanması sektörümüzde lokantanın ve kasabın buzdolabı, et çekme makinası gibi cihazlarla her gün kullanımı muhakkak olan kışın ısınma gibi lamba, ışıklı levhalar artık bu fiyatlardan dolayı yanmamaya başladı" diye konuştu.Bilen Şöyle devam etti: Ülkemizde 3’lü tarife sistemi var; Konutlar, Sanayi ve Ticaret. En düşük ücretle elektrik sanayii de ve en yüksek elektrik tarifesi ise esnafımız tarafından kullanılmaktadır. Bu da gösteriyor ki esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemektedir. Elektrikte konutlarda uygulamaya konulan 210 kilowatt saat uygulamasında ise kullanım ortalamaları alınarak bu sınır yükseltilmeli ve iş yerlerinde kullanılan elektrikte yazlık kışlık olarak ayrı ayrı hesaplanarak faturalandırılmalı. “Esnafımız en az 800 kilowatt saat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kwh’ye çıkartılması maalesef esnafımıza fayda sağlamadı. Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi.

Biriken borçlar nedeniyle de yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle “Elektrik zammı geri alınmalı”.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.