Ayşe Ünlüce: Ülkenin gidişatına, ekonomik krize, tarımı bitirme noktasına gelen yanlış politikalara bakarak karar verin

CHP Seyitgazi Seçim açılışı ofisini gerçekleştirdi. Açılışa katılan Eskişehir Büyükşehir Başkan Adayı Ayşe Ünlüce’ye Seyitgazililer yoğun ilgi gösterirken, Ünlüce, “insan odaklı halkçı belediyecilik için sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Ayşe Ünlüce: Ülkenin gidişatına, ekonomik krize, tarımı bitirme noktasına gelen yanlış politikalara bakarak karar verin
19 Şubat 2024 Pazartesi 16:14

CHP Seyitgazi Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. Açılışa CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ve CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Selma Sara’nın da katılırken,ı Seyitgazi Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına, Seyigazililer de yoğun ilgi gösterdi.

“ONLAR HALKI ANLAMIYOR”

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Başkan Kurt, Seyitgazi’de seçim startını verdiklerini söyledi. “Son 40 günde köy köy, ev ev, kapı kapı çalışarak tekrar kazanacağız. Yıllardan sonra ilk kez kazandığımız Seyitgazi’yi 5 yıllık çalışmalardan sonra şehir haline, kent haline getiren Seyitgazi Belediye Başkanımız Uğur Tepe’yi yeniden seçeceğiz. Eskişehir’de 4 olan kırsal ilçe sayımızı 8’e çıkararak, Büyükşehiri tekrar alarak, Odunpazarı ve Tepebaşı ile beraber, Eskişehir’de de tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağının dalgalanmasını sağlayacağız. Hep birlikte çalışacağız. Çünkü karşımızdakiler Atatürk’ün partisine, halkın partisine karşı ciddi anlamda bir ittifak yapıyor. Halkçı belediyeciliğe karşı birleşiyorlar. Çünkü onlar, belediyecilik deyince halkı anlamıyorlar. Halkı anlasalardı 22 yıldır yönettikleri ülkede köylü mısırı, geçen yılın fiyatından satmazdı. Mazot iki katına çıkmış, mısırın fiyatı geçen sene ile aynı. 22 yıl anayasayı 5 kez değiştirecek kadar güçlü olan iktidar, ama köylünün ürününe geldiği zaman maalesef hiçbir şey yok. Bunların ekonomi anlayışı bu. Emeklilerin maaşı 10 bin lira. 3 kere zam geldi, emekli maaşı hala 10 bin lira. İnsanları kandırarak, insanlara yalan söyleyerek politika yapılmaz, devlet yönetilmez” diyen Başkan Kurt, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz Seyitgazi’de çok ciddi işler yaptık. Belediyecilik anlamında Uğur Tepe’den önceki yıllar ile Uğur Tepe’den sonraki 5 yılı karşılaştırdığınızda farkı göreceksiniz. Üstelik Uğur Tepe, onların borçlarını ödemek şartı ile Seyitgazi’ye yatırımlar yaptı. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak köy tüzel kişiliklerinden belediyeye intikal eden tarlaların hiç birini satmadık. Satmayız çünkü bizim taahhüdümüz şu; ‘iktidar olduğumuz zaman köy tüzel kişiliklerini geri vereceğiz. O tarlaları da sahiplerine

teslim edeceğiz.’  Biz bu işi çalışarak zirveye getirdik. Çalmadan, çalışmanın mümkün olduğunu gösterdik. Bundan sonra da daha iyi şartlarda bu işi gerçekleştireceğiz. Çünkü alt yapısı, borçları bitti. Bundan sonra yapılacak işler, Seyitgazi’nin imarı, gelişimi ve Seyitgazi’li gençlerin iş bulabilmesi için gereken yatırımlar için. Biz Odunpazarı’nda, Ahmet Ataç Tepebaşı’nda, Ayşe Ünlüce’de Büyükşehirde olduğu sürece, Seyitgazi’nin sırtı hiçbir zaman yere gelmez. Biz, Seyitgazi’de yapılacak olan her türlü işin eksik tarafını tamamlamaya hazırız. Korkmayın, Ahmet Ataç’ın da dediği gibi hiç merak etmeyin biz yanınızdayız. Size Uğur Tepe’yi emanet ediyoruz. Uğur Tepe’yi yeniden başkan olarak seçmenizi istiyoruz.”

“ESKİŞEHİR’E ATATÜRKÇÜLER YAKIŞIYOR”

Konuşmasına “Bugünkü ofis açılışımız, Seyitgazi’mize güzellikler ve hayırlar getirecek. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” sözleri ile başlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sadece Seyitgazi’nin değil, Eskişehir’in diğer belediyelerinin de tanıtılmasının son derece güzel olduğunu belirtti. Başkan Ataç, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Dün Ankara’daydık. Ankara’da Mansur Başkanın bir sloganı var: ‘Az laf, çok iş.’ Sevgili Uğur da aynı şekilde bir çalışma sürdürdü. Şimdi bakın belediyeciliğin ilk 5 yılı çıraklık dönemidir. İkincisi kalfalık, üçüncü dönemi de ustalık. Sevgili Uğur yavaş yavaş 10-15. yıllarını toplayıp burayı ciddi bir kent parçası haline getirecek. Ondan eminiz. İlçelerde gerçekten iş yapmak çok zor. İlçeler genellikle hep AKP tandansıyla yürümüşler. 64 yıl sonra burayı, Seyitgazi’yi Uğur Başkan geri almış. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü bu adamlar yerleştiler mi gitmek bilmiyorlar. Ama Seyitgazililer bunların rahatını kaçırıp Uğur Başkanı seçti, şimdi de seçmeye devam edeceğiz. Odunpazarı’nda Kazım Başkanı, yeni başkanımız Ayşe Başkanı Büyükşehir’de, uygun görürseniz beni Tepebaşı’nda. Lafı uzatmayalım biz de az laf çok iş diyelim, bu seçimi hep birlikte başarıyla sürdürelim. Çünkü Eskişehir’e AKP yakışmıyor. Eskişehir’e Atatürkçüler yakışıyor, cumhuriyetçiler yakışıyor. Hepimizin yolu açık olsun, yolumuz açık olsun.”

“KIRSALDAKİ İLÇELERDE ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ!”

Kırsaldaki ilçelerde çok önemli çalışmalara imza atacaklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce “Uğur Başkanımızın göreve gelmesi ve bizlerle koordineli çalışması sayesinde Seyitgazi’nin kaderinin değiştiğini düşünüyorum. ‘Seyitgazi yolunu en kısa sürede tamamlayacağız’ diyenler bilmez belki ama biz Uğur Başkanımız ile birlikte bu güzel ilçemizin kırsal mahalle yollarını beton yollarla ördük. Sizlere uzun uzun yaptıklarımızı anlatmaktan ziyade önümüzdeki dönemde neler yapacağımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Seyitgazi için ilk yapacağımız iş, Halk Et ve Halk Bakliyat konusunda sizlerle birlikte

çalışmak olacak. Kuracağımız büyük ve modern Et Entegre Tesisi ve mezbahalar sayesinde çiftçimize alım garantisi vereceğiz. Sizler burada üreteceksiniz, bizler sizin hakkınızı en iyi şekilde vererek etinizi ekonomik ve güvenilir olarak hemşehrilerimize ulaştıracağız. Halk Bakliyat’ta da kuracağımız tesis sayesinde yine sizlere alım garantisi vererek sizden alacağımız bakliyat ürünlerini kent merkezinde vatandaşımızla buluşturacağız. Ülkenin gidişatına, ekonomik krize, tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına gelen yanlış politikalara bakarak 31 Mart’ta bir karar vermenizi istiyor, insan odaklı halkçı belediyecilik için sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

“SEYİTGAZİ’MİZE HİZMET ETMEK KUTSAL VE ONURLU BİR GÖREV”

2019 yerel seçimlerinde Seyitgazi Belediye Başkanı olarak görevlendirildiğini belirten Uğur Tepe, “Görevlendirildim diyorum çünkü; sizlere, insanımıza, Seyitgazi’mize hizmet etmek kutsal ve onurlu bir görevdir. Ben böyle görüyorum ve geride kalan 5 yılımı da bu mantalite ile çalışarak geçirdim. Sevgili hemşehrilerim gecen bu 5 yıl gerek ülkemiz ve gerekse ilçemiz açısından çok zorlu ve zahmetli bir süreçti. Ama bizler ve sizler Allah’ın izniyle bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Gecen 5 yılda neler yaptık bunu içinde Seyitgazi sevdası, memleket sevdası olan herkes görüyor. Göremeyenler neden göremediklerini daha düz bir ifade ile görmezden geldiklerini bir sorgulasınlar isterim. Bu zihniyet bize soruyor ne yaptınız 5 yılda diye, anlatayım. Biz hiçbir hemşehrimizi yaşam tarzı, inancı, siyasi görüşü itibari ile ötekileştirmedik ve herkesi kucaklamaya çalıştık. Hizmetlerimizi hiçbir zaman belli kişiler, yandaşlar için değil her zaman Seyitgazi’mizin tüm halkının yararını gözeterek yaptık. Ulaşılmayan hizmet gitmeyen mahallemiz kalmasın diye, her mahallemize ulaşmaya gayret ettik. Sosyal yardımlarımızı sessiz, "sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek " bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştık. Personelimiz arasında da ayrım yapmadan herkesin işini doğru yapması, işine sahip çıkması yönünde telkinlerde bulunduk. Kadınlarımızın, gençlerimizin istek ve taleplerine öncelik tanıdık. Harcamalarımızı; mali disiplin içerisinde, şeffaf bir biçimde harcadığımız her kuruşun hesabını sizlere verebilecek şekilde yaptık. Sizin paranızın, alın terinizin her kuruşuna sonuna kadar sahip çıktık. Ve bu ölçekteki bir belediye için bir hayli yüksek olan ve neredeyse personel maaşlarını dahi ödeyemeyecek kadar borç batağına girmiş belediyemizin borçlarını ödedik ve önümüzü açtık... Ama biz ne mi yapmadık? Belediyemizin kaynaklarını, olanaklarını, parasını siyasi ve kişisel hırslar uğruna; kimseye peşkeş çekmedik. Her kuruşunuza sahip çıktık. Veremeyecek tek kuruş hesabımız yoktur” dedi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın her zaman

kendilerine destek olduğunu belirten Tepe; Büyükerşen, Ünlüce, Kurt ve Ataç’a destekleri için teşekkür etti.   

“SEYİTGAZİ’Yİ BORÇ BATAĞINA SOKMAK İSTEYENLERE SEYİTGAZİLİLER İZİN VERMEYECEK”

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Seyitgazi onların ak belediyecilik dediği kara rant belediyeciliğini daha önce tattı. Hiçbir hizmet almadı. Büyük bir borç batağıyla teslim edildi. Tekrar bu şehri borç batağına sokmak isteyenlere, ranta açmak isteyenlere Seyitgazililer izin vermeyecek.”

SEYİTGAZİ PAZARINI ZİYARET ETTİLER

Konuşmaların ardından Seyitgazi Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılıştan hemen sonra Başkan Kurt, Ataç, Ünlüce ve Tepe, Seyitgazi pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ile bir araya gelen Başkanlar ve Ünlüce, hem esnafın hem de vatandaşın taleplerini dinledi, onlarla sohbet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.