Ayşe Ünlüce: Çiftçimiz üretecek biz destekleyeceğiz

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, CHP Alpu İlçe Başkanı Ali Göceli ile birlikte Alpu’da vatandaşlarla bir araya geldi. Alpu’da traktör ve otomobil konvoyuyla karşılanan Ünlüce, Bozan’dan ilçe merkezine traktörle geldi.

Ayşe Ünlüce: Çiftçimiz üretecek biz destekleyeceğiz
22 Mart 2024 Cuma 13:19

İlk olarak Alpu’nun Osmaniye Mahallesi’ne giden Ayşe Ünlüce, burada vatandaşlara seslenerek, “Osmaniye Mahallemizde bir okulumuzun kapanacağını öğrendim, çok üzüldüm. Biz kırsalı güçlendirmek için kırsala yatırımlarımızı artırırken, onlar var olan okulu, var olan hizmetleri engellemeye çalışıyorlar. Okulumuz kapandığı taktirde burada eğitim gören öğrenciler ve aileleri kent merkezine gelmek zorunda kalacak. Evlerinden, yurtlarından eğitim nedeniyle ayrılmak zorunda kalacaklar. Biz buna izin vermeyeceğiz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız, sizlerle birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Osmaniye Mahallesi’nin ardından Bozan Mahallesi’ne geçen Ayşe Ünlüce, Bozanlılara Sucuk Festivali müjdesi verdi. Vatandaşların “Eskişehir’in en kaliteli sucuğu burada, festival istiyoruz” talebini geri çevirmeyen Ünlüce, “Sizler festival istiyorsanız, bize de yapmak düşer. Bozan’ın sucuğunun daha iyi tanıtılması için biz festivale hazırız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bozan Mahallesi’ndeki esnafı gezen Ayşe Ünlüce, kasaplarla festival hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Ünlüce, Alpu merkeze giderken oluşturulan konvoyda traktöre binerken büyük bir coşkuyla karşılandı. Karacaören Köyü’nden Şair Mehmet Kuş, Ünlüce için yazdığı şiiri okudu. İftar yemeğine katılan ve ardından Alpululara seslenen Ünlüce, kırsalı güçlendirmek için vizyon projelerinin başında kırsalın geldiğini ifade ederek, “Eskişehir'in bereketli topraklarında yetiştirilen tarım ürünlerini değerinde alarak doğrudan tüketiciye ulaştırmayı hedefleyen Eskişehir Tarım ve Gıda İşleme Şirketimiz, bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve pazarlanması ile yerel ekonominin güçlenmesi için çalışacak. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezi kuracağız. Tüm ilçelere selektör tesisi kurarak tohumların temizlenmesi ve ilaçlanması süreçlerini daha etkin bir şekilde gerçekleştirecek. Toprak Analiz Laboratuvarı, Tarımsal Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi, İleri Teknoloji Sistemleri ile İlaçlama, Organik Sıvı Gübre Tesisi kurarak üreticimize her alanda destek olacağız. Kırsal nüfusun yaşam kalitesini artırarak, kent-kırsal dengesinin sağlanması ve kente göçün önlenmesi amaçlıyoruz” diye konuştu.

            Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, göreve geldiği günden bu yana belediyenin önceden kalmış borçlarını ödemek için canla başla çalıştıklarını söyleyerek, “Belediyemizi ne yazık ki büyük bir borçla aldık. Bu borçları kapatmak için uğraştık. Şimdi artık hizmet zamanı, ilçemiz için Ayşe Ünlüce başkanımızla birlikte hareket ederek en iyi hizmeti vereceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.