AYNUR ÇELİK: ŞİDDETE KARŞI ÖRGÜTLÜ MÜCADELE EDİLMELİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Barosu’nun ortaklaşa düzenlediği panelde katılımcılar tarafından şiddete karşı örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

AYNUR ÇELİK: ŞİDDETE KARŞI ÖRGÜTLÜ MÜCADELE EDİLMELİ
26 Kasım 2019 Salı 16:47

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen etkinliğe yazar Çiğdem Çıdamlı, avukat Candan Dumrul ve cinayete kurban giden Çiğdem Çelendir’in annesi Aynur Çelik katıldı. Moderatörlüğünü avukat Pınar Çelik Arpacı’nın yaptığı panelde kadına yönelik şiddet konusunda örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda eşi tarafından katledilen Çiğdem Çelendir’in annesi Aynur Çelik yaşadıkları vahşeti ve sonrasında yaşadıklarını katılımcılarla paylaşırken, şiddet gören kadınların mutlaka bu alanda çalışan kurum veya kişilere ulaşması gerektiğini ifade etti. Kızını kaybettikten sonra bu alanda her etkinliğe katılmaya çalıştığını ifade eden Çelik “Başka Çiğdemler ölmesin diye yaşadıklarımı her yerde anlatıyorum. Eğer bu konuda bugünkü kadar bilinçli olsaydım, devlet kızımı kurtaramadı belki ama onu ben kurtarabilirdim. Bundan sonra artık kadınlar cinayete kurban gitmesin istiyorsak bilinçlenmeli ve birlikte hareket etmeliyiz” dedi. İstanbul Sözleşmesi hakkında katılımcıları bilgilendiren Candan Dumrul ve Pınar Çelik Arpacı ise, kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda imzalanan bu sözleşmeye mutlaka uyulması gerekildiğini ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.