Avrupa Konseyi İki büyükşehir belediyesine “Yönetişim Mükemmeliyet” markası ödülü verdi

Avrupa Konseyi tarafından kurulan “Demokratik Yönetim İçin Uzmanlık Merkezi” Türkiye’de Ankara ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerine Demokratik Yönetişimin 12 ilkesini taşıyan “Kristal Ödül” verdi.

Avrupa Konseyi İki büyükşehir belediyesine  “Yönetişim Mükemmeliyet” markası ödülü verdi
19 Aralık 2023 Salı 13:48

Konsey, şeffaflık, katılım, hesap verebilirlik, hukukun üstünlüğü, etik davranış, değişime açık olma, insan hakları, sürdürülebilirlik, sağlam mali yönetim, yetkinlik, verimlilik ve duyarlılık ilkelerini uygulayan kurumları hizmetlerinde birer marka olarak ilan etmektedir.

Türkiye’de söz konusu özellikleri nedeniyle Avrupa Konseyi, Büyükşehir Belediyeleri arasında 2023 yılı için Ankara ve Eskişehir Büyükşehir Belediyelerini “Demokratik Yönetişim ve Yenilikçilikteki Mükemmeliyet Merkezleri” olarak ilan etti.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.