Avrupa Birliği Simülasyonu Çağdaş’ta gerçekleşti

Eskişehir’de ilk kez düzenlenen Avrupa Birliği Simülasyonu Özel Çağdaş Okullarında gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Simülasyonu Çağdaş’ta gerçekleşti
28 Mart 2022 Pazartesi 13:35

Özel Çağdaş Okulları ve Eskişehir Avrupa Birliği Derneği işbirliği ile lise öğrencilerine yönelik Euroes 2022 isimli Avrupa Birliği Simülasyonu gerçekleşti. Etkinliğe; Özel Çağdaş Fen ve Anadolu Lisesi, ETİ Sosyal Bilimler Lisesi, Borsa İstanbul Fen Lisesi, Doğa Koleji, Eskişehir Anadolu Lisesi, TED Koleji, Fatih Fen Lisesi, Bahçeşehir Koleji ve Cemal Mümtaz Anadolu Lisesi öğrencileri katılım sağladı.

Etkinlik, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Zirvesi şeklinde İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşti. Katılımcı öğrenciler, Avrupa Birliği zirvesinde “Integrating Refugees” ve Avrupa parlamentosunda ise çevre ve iklim değişikliği ile mücadele gündem maddelerini tartışıp, sorunlara çözüm bulmaya çalıştılar. Etkinliğin ikinci gününde simülasyona katılan öğrenciler, İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleştirdikleri ve güncel sorunları tartıştıkları gündem maddelerine ilişkin çözüm önerilerini kapsayan "Resolution Paper"larını yazarak oturumlarını bitirdiler.

İki gün boyunca zorlu bir çalışma gerçekleştiren öğrenciler, oturum aralarında verilen aralarda, birbirleri ile sosyalleşmelerini sağlayacak sanatsal ve sportif etkinliklere katıldılar. Katılımcı öğrenciler, yeni arkadaşlıklar kurarak eğlenceli vakit geçirdiler.

ÇAĞDAŞ’A YAKIŞIR BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

ESBAV Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yavuz Tuna, şunları söyledi: “Okul Aile Birliği Başkanımız Prof. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu bize bu projeden söz ettiğinde, böyle bir etkinliğin Çağdaş’ın vizyonuna uygun bir proje olduğunu ve Çağdaş’a yakışacağını düşündük. Bu organizasyon ilk günden beri bizi oldukça heyecanlandırdı. Öğrenci arkadaşlarımız iki gün boyunca pek çok deneyim kazandı. Bu sertifikalar sizlerin kariyer yolculuğunuz için çok önemli. Bu gibi etkinlerin şehrimizde yapılması için ısrar edin. Sizler geleceği şekillendireceksiniz, bu salonda çıkan arkadaşlarımız geleceği değiştirecek. Bu etkinliğin hazırlık sürecinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz büyük emek verdi. Her birine Çağdaş’a yakışır bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

Özel Çağdaş Fen Lisesi Müdürü İsmail Samur, “Bu hafta sonu iki gün boyunca okulumuzda önemli etkinlik gerçekleştirdik. Böyle bir organizasyona Çağdaş Okulları olarak ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz. Simülasyona katılan tüm öğrencilere ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkısı olan tüm öğretmenlerimize, okul aile birliği başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği Başkanı Doç. Dr. Sayın Erhan Akdemir ve ekibine çok teşekkür ederiz. Bir sonraki simülasyonda görüşmek dileğiyle” diye konuştu.

Programın sonunda tüm katılımcılara ve simülasyon sırasında üstün başarı gösteren öğrencilere, Özel Çağdaş Okulları yöneticileri ve ESBAV Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yavuz Tuna’nın da katıldığı bir törenle sertifikaları teslim edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.