Atatürk Stadyumuna veda edildi

Eskişehir Atatürk Stadyumu yerine yapılacak olan ‘Millet Bahçesi’ inşaat çalışmaları öncesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘Veda Programı’ düzenlendi.

Atatürk Stadyumuna veda edildi
05 Temmuz 2018 Perşembe 13:11

Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Prof. Dr. Emine Nur Günay, Metin Nurullah Sazak, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Eskişehirspor’un eski kulüp başkanları, Eskişehirsporlu Efsane futbolcular, taban birliklerinin temsilcileri, Es-Es Bando ve taraftarlar katıldı.
Eskişehirspor Süper Lig'e layık
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Es-Es Bando kısa bir konser verdi. Daha sonra programın açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, acısıyla, tatlısıyla bir dönemin geride kaldığını belirterek, "Eskişehirimize 33 bin kişilik modern bir stadyum kazandırılmasından sonra, yıllarca Eskişehir’e, spora ve Türkiye’ye emek veren Atatürk Stadyumumuz Millet Bahçesine dönüşecek. Stadyum tarihe karışmadan önce Eskişehirsporumuzun efsane futbolcuları ile hatıra maçı yapmak istedik. Ben protokolde olacaktım ama sahaya çıkmayı istedim. Tarihi günde bu fotoğrafta olmak ayrıcalıktır diye düşündüm. Bu stadyum futbolda bir son olabilir ama inşallah Eskişehirspor için bir başlangıç olur. Eskişehirspor çünkü her şeyiyle Süper Lig’e layıktır." dedi.
Buradan bir meçhule gitmiyoruz
Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı da, "Bu yeni bir sayfanın açılışı çünkü burada sayfa kapanmıyor. Cumhurbaşkanımızın müjdesinden sonra inşallah burası ilk açılan Millet Bahçesi olacak. Buradan bir meçhule gitmiyoruz. Çok güzel bir stada gidiyoruz. İnşallah yeni stadımızda da taraftarımızla birlikte Eskişehirspor yeni başarılara koşacak. Taraftarımızın yeni stadın öyle bir hakkını verdi ki, federasyon milli maçları Eskişehir’e vermek için yüreklendi. Hayırlı uğurlu olsun inşallah." şeklinde konuştu.
Bu yeniden doğuştur
Eskişehirspor’un efsane futbolcularından Prof. Dr. Fethi Heper ise, "Ben bunu kapanış olarak görmüyorum. Bu yeniden doğuştur. Biz 1965 yılında burada doğduk. Ondan öncesinde kapı aralarından kaçak maç seyretmeye gelirdik. Sonra ağabeylerim futbol oynamaya başladılar. Burada ilk maçımız Kasımpaşa ile yapıldı. Güzel bir stadyum kazandık. Ne güzel harika bir tesis kazandırdık Burası bir spor mabedidir. Burada her şey oldu, ağladık, sevindik, yenildik, kazandık. Ama inşallah bundan sonra yeni stadyumunda Eskişehirspor çok başarılı olur." diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Vali Çakacak’ın da yer aldığı Efsane takım futbolcuları, taban birlikleri başkanları ve basın mensuplarının oluşturduğu takımla çift kale maç yaptı.
Maçın ardından taraftarlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.