Asgari ücreti kabul etmiyoruz

Eskişehir'de verilen zammı kabul etmeyerek iş bırakma eylemi yapan ve hak ettikleri zammı kazanan Trendyol teslimatçılarının ardından aldıkları maaşa tepki göstererek kontak kapatan Yemeksepeti Banabi kuryelerinin eylemleri 5'inci gününde devam ediyor.

Asgari ücreti kabul etmiyoruz
05 Şubat 2022 Cumartesi 15:48

 Ulus Meydanı'nda eylem yapan işçiler, haklarını alana kadar mücadeleden vaz geçmeyeceklerini söyleyerek, 'Gemileri yaktık geri dönüş yok' sloganı attı.
Maaşlarına yapılan düşük zammı kabul etmeyen Yemeksepeti Banabi kuryelerinin kontak kapatma eylemi devam ediyor. 
EYLEMLERİ SÜRÜYOR
Geçtiğimiz ay, kendilerine verilen yüzde 11'lik zammı kabul etmeyerek iş bırakan ve yüzde 38 civarında zam alan Trendyol teslimatçılarının ardından Türkiye genelinde kontak kapatma eylemi başlatan Yemeksepeti Banabi kuryelerinin direnişi 5'inci gününde sürüyor. Ülke genelinde kontak kapatma eylemi yapan Banabi Yemeksepeti kuryelerinin kontak kapatma eyleminde henüz bir anlaşma sağlanamadı. Eskişehir'de çalışan Yemeksepeti Banabi kuryeleri bugün Ulus Meydanı'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların da katılı ile eylem yaptı. Eyleme CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'de destek verdi. Yemeksepeti Banabi kuryeleri, 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Direne direne kazanacağız', 'Gemileri yaktık geri dönüş yok' şeklinde sloganlar atarak, 'Sefalet zammı değil insanca yaşayabilecek ücret istiyoruz', 'Davamız ekmek davasıdır', 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Hıza dayalı performans bizleri öldürüyor' yazılı dövizler açtı.
ASGARİ ÜCRETİ KABUL ETMİYORUZ
DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Genel Mali Sekreteri Ali Özçelik, çalışanların haklarını alana kadar haklı mücadelelerinden vaz geçmeyeceklerini belirterek, "Çalışanlar il işe başladıklarında allayıp pulladılar. Cazip işyerleri haline getirdiler. İşe başlayan çalışanlar ilk işe başladıklarında asgari ücret 2 bin 800 lirayken 3 bin 800 liranın üzerinde maaşla işe başladılar. Aralık ayında işveren güzel bir zam yapacağını belirtmesine rağmen yaptığı zam, vermekle zorunlu olduğu asgari ücret rakamıdır. Yani çalışanlara bir zam yapılmamıştır. Asgari ücret üzerinden çalışmaları istenmektedir. Vermek istediği maaş 4 bin 250 lira asgari ücret rakamıdır. Mücadelelerinden vaz geçmeyecekler ve hak ettiklerini alana kadar da kontak çevirmeyecekler" dedi.
5 BİN 500 LİRA İSTİYORLAR
Yemeksepeti Banabi adına konuşan Mehmet Ceylan da asgari ücreti kabul etmediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Bizim işverenden talebimiz maaşlarımız 5 bin 500 lira olması yönünde. Şu anda eylemimizin 5'inci günündeyiz. 55'inci günde olsa biz hakkımızı almadan kontak çevirmeyeceğiz. Sosyal haklarımızı bize hiçbir şekilde vermemişlerdir. Sosyal haklarımız alabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Devletin belirlemiş olduğu asgari ücret zammı yapıldı. Primlerimizin üzerine bir zam yapılmadı. Bizleri yarış atı gibi çalıştırıyorlar ama hak ettiğimiz ücreti de vermiyorlar. Biz asıl haklarımızı istiyoruz. Yöneticilerimiz isteklerimize kulak tıkadı."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.