Arzu Çerkezoğlu: Çalışanlar artık yaşamını sürdüremez hale geldi

DİSK Özdilek Sanat Merkezi’nde bölge temsilciler kurulu toplantısına katılan Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sonrasında sendika temsilcileri ile birlikte “Hayat Pahalı Emek Ucuz” başlıklı bildirileri dağıttı

Arzu Çerkezoğlu:  Çalışanlar artık yaşamını sürdüremez hale geldi
28 Mart 2022 Pazartesi 20:50

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Çerkezoğlu, şunları söyledi: “Zor bir süreçten geçildiğini belirten Çiçek, “Her birimizin alım gücünün giderek gerilediği bir dönemden geçiyoruz bu kendiliğinden oluşan bir tablo değil, mevcut iktidarın beceriksizliğinden kaynaklı bir sorun da değil. Tüm bu yaşananların neden 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarlarının bir sonucu, onların temel ekonomik rotasının sonucudur.  Yüzde yüzdeleri aşan bir enflasyon dönemi yaşıyoruz, her şeye çok yüksek oranda yapılan zamlar varken çalışanlar artık yaşamını sürdüremez hale geldi. Çalışanların insanca yaşayabileceği politikalara ihtiyaç var.”
Çok acil taleplerimizi dile getirdikleri bildirileri Eskişehirlilere dağıtacaklarını aktaran Çerkezoğlu, bu acil talepleri şöyle açıkladı: “ Birincisi yapılan zamların geri alınması verilerin kaldırılması. Asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik artış, çoktan eridi gitti resmi enflasyonun da altına kaldı, asgari ücret tespit komisyonu yıl sonunu beklemeden hemen toplanmalı ve asgari ücret güncellenmelidir. Açlık sınırı altındaki bu asgari ücret hemen güncellenmeli ve diğer aylıklara da bu oran üzerinden artış getirilmelidir. En düşük emekli maaşı da asgari ücret düzeyine çekilmelidir ve son olarak da asgari ücret üzerindeki vergi yükü de azaltılmalıdır. Tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmeli ve son olarak da tüm kriz dönemlerinde işçilerin emeklilerin emeğini korumasının tek yolu sendikalı olmak ve toplu sözleşmedir, bunun önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Önümüzde 1 Mayıs var, biz bu taleplerimizle birlikte alanlarda meydanlarda olacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.