Arslan Kabukcuoğlu: Murat Dağı’na sahip çıkın

Murat Dağı'nda altın ve gümüş madeni kurulması projesine olumsuz görüş bildiren bilirkişi raporunun açıklanmasının ardından, daha önce konuyla ilgili Meclis Araştırılması isteyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu Genel Kurul’da yapmış olduğu konuşmayla, İktidarı bu projeden geri adım atmasını istedi.

Arslan Kabukcuoğlu:  Murat Dağı’na sahip çıkın
08 Kasım 2019 Cuma 12:07

Murat Dağı'nın Eskişehir Porsuk Çayı’nın ve ovalarının can damarı olduğunu söyleyen Kabukçuoğlu; “ Porsuk, Banaz Çaylarının, Susurluk, Sakarya, Gediz ve Menderes nehirlerini besleyen önemli su kaynaklarıyla, ovalarımıza can katan Murat Dağı’nda, siyanürle altın işletmeciliği yapılmasına iktidarın olur vermesi üzerine,  Eskişehirli, Kütahyalı, Uşaklı, Afyonlu, İzmirli ve bütün yaşam savunucuları, büyük bir mücadele başlatmıştı. Açıklanan bilirkişi raporu, Murat Dağı’ndaki bu maden faaliyetinin, memleketimizin hayrına olmayacağını gösterdi. Murat Dağı, Ağrı Dağı’ndan sonra, Türkiye’nin  en büyük 2. Su rezervine sahiptir. Bu yaşam kaynağını, sermayenin eline vermek, yok etmektir.”dedi.

                Kabukcuoğlu, İktidar,  bilirkişi raporundaki “ Murat Dağında Madencilik olmaz tespitini” görmezden gelmemesi gerektiğini ifade etti ve İktidarı; havasıyla, suyuyla ve sunduğu tüm nimetlerle, ülkemize yaşam kaynağı olan Murat Dağı’na, sahip çıkmaya çağırdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.